Sofia Andersson ny lagkapten i Örebro Volley

Örebro Volley kunde under torsdagen meddela att den 24-åriga passaren Sofia Andersson utsetts till ny lagkapten. Hon går in på sin sjätte säsong i klubben.

· Publicerad: 3 oktober 2024 · 12.42.
Foto: Martin Avedal

I ett pressmeddelande som skickades ut under torsdagen kunde Örebro Volley meddela att den 24-åriga passaren Sofia Andersson utsetts till ny lagkapten. Trots sin unga ålder går hon in på sin sjätte säsong i klubben.

— Att kliva in i rollen som lagkapten i ett lag jag varit en del av länge känns som ett roligt och naturligt steg. Jag ser framemot att ta mer ansvar och att kunna bidra till lagets utveckling på ett nytt sätt säger Sofia Andersson.

Annons ▾

Utnämnandet av Sofia Andersson som lagkapten kommer efter att Ludovica Forastieri meddelade i somras att hon lägger skorna på hyllan. Samtidigt fortsätter Forastieri i klubben som ledare med ansvar för scouting.

— Sofia Andersson är en nyckelspelare för oss från sin passarposition. Nu stärks hennes roll och ansvar ytterligare när hon är vår nya lagkapten. Sofia är en naturlig ledare och pådrivare och hon kommer att göra allt för att sätta sin prägel på årets lag säger Head Coach Jonas Håård.

Örebro Volley inleder säsongen med dubbla matcher. Först premiär mot RIG Falköping på bortaplan lördag 14:30 för att sedan ha hemmapremiär på söndag 15:00 när IKSU står för motståndet.

FIKK - För att alla behövs