Brobygge påverkar trafiken vid Mariebergsområdet

Med start natten mellan 7 och 8 oktober leder Trafikverket om trafiken på E20 till en tillfällig förbifart, man ska bygga bron vid den nya trafikplatsen.

· Publicerad: 4 oktober 2024 · 12.26.
Arkivbild

Örebro kommun gör just nu plats för fler verksamheter i den norra delen av Mariebergsområdet. Samtidigt bygger Trafikverket en ny trafikplats på E20. Med start natten mellan 7 och 8 oktober kommer trafiken på E20 ledas om via en tillfällig förbifart skriver Örebro kommun på sin hemsida.

Det pågår byggnation av ett nytt verksamhetsområde i den norra delen av Marieberg, med åtta nya tomter och en förlängning av Säljarevägen. Mosåsvägen är tillfälligt avstängd för gående, cyklister och fordonstrafik eftersom Mobackabron renoveras. Gående och cyklister leds om via Mariebergs bostadsområde, medan fordonstrafiken leds om via den nybyggda delen av Säljarevägen.

Annons ▾

— Vi jobbar på med de arbeten som omfattas av omledningarna fram till årsskiftet. I det här området finns också fridlysta vattensalamandrar, som bidrar med ett stort naturvärde, så just nu bygger vi tunnlar och särskilda skydd för att de ska kunna röra sig säkert under Mosåsvägen, berättar Caroline Hellund, projektledare, Teknik- och serviceförvaltningen, Örebro kommun.

Samtidigt byggs det kommunala vägnätet ut för att ansluta till en ny trafikplats på E20. Det är Trafikverket som ansvarar för byggnation av den nya trafikplatsen.

Trafikverket leder om trafiken på E20

Med start natten mellan 7 och 8 oktober leder Trafikverket om trafiken på E20 till en tillfällig förbifart. Förbifarten kommer att användas under tiden man bygger bron vid den nya trafikplatsen.

— Vi uppmanar alla trafikanter att vara uppmärksamma på flytten till förbifarten, följa skyltning och anpassa hastigheten efter aktuell trafiksituation. Det är många som jobbar där ute dygnet runt och väldigt nära trafiken. De gör sitt bästa för att vi alla i framtiden ska få en trygg och smidig resa, säger Filip Lindström, projektledare Trafikverket.

Förbifarten kommer att användas fram till våren 2025 när bron beräknas vara färdigbyggd. Den nya trafikplatsen beräknas kunna öppna för trafik hösten 2025.

FIKK - För att alla behövs