Den 8 oktober är det dags för Anhörigdagen i Örebro

Den 8 oktober är det dags för den årliga Anhörigdagen i Örebro. Anhörigdagen arrangeras av Anhörigcentrum med studieförbundet Vuxenskolan och Röda Korset.

· Publicerad: 7 oktober 2024 · 16.53.
Arkivbild

Den 8 oktober är det dags för den årliga Anhörigdagen i Örebro. Anhörigdagen arrangeras av Anhörigcentrum tillsammans med studieförbundet Vuxenskolan och Röda Korset.

— Tillsammans vill vi uppmuntra anhöriga, såväl som yrkesverksamma, studenter och allmänhet att ta del av föreläsningen och bordsutställningen, skriver Örebro kommun.

Annons ▾

Med Anhörigdagen vill Örebro kommun tillsammans med andra aktörer uppmärksamma anhörigas situation och visa vilket stöd som finns att få genom föreningar och andra organisationer skriver man i ett pressmeddelande. Anhörigdagen vänder sig till alla och är kostnadsfri.

Samtala med flera aktörer i länet

I år är det 35 bordsutställare. Det är olika aktörer från föreningslivet, organisationer, Örebro kommun och Region Örebro Län som på olika sätt erbjuder stöd till anhöriga. Ett bra tillfälle att mingla och passa på att få tips, råd och information om vilka möjligheter som finns.

Det blir invigningstal av landshövding Lena Rådström Baastad som följs av musik med Fredrik Wallin från Studieförbundet Vuxenskolan.

Dagen avslutas med en föreläsning av Edna Asterlund, journalist och författare till boken ”Den längsta ronden”. Edna berättar om tiden hon vårdade maken Ingmar ”Ingo” Johansson och om tiden som anhörig.

Edna träffar Ingemar ”Ingo” Johansson första gången i USA, 1979 och trots åldersskillnaden på sexton år så finner de varandra. 15 år senare förändras Ingemars personlighet och det visar sig att han har fått Alzheimers sjukdom. Kom och lyssna till Ednas historia och erfarenheter från tiden som anhörig när hon vårdar sin make.

Tid och plats

Tisdag 8 oktober klockan 13.00 – 18.00 på Kulturkvarteret Fabriksgatan 4.

Program

  • Klockan 13:00: Invigning och tal av landshövding Lena Rådström Baastad, med efterkommande musikunderhållning i entrén.
  • Klockan 13:00 – 16:00: Bordsutställning.
  • Klockan 16:00 – 18:00: Föreläsningen ”Den sista ronden” av journalisten och författaren Edna Asterlund.

FIKK - För att alla behövs