Örebro Hockey vände och vann mot Färjestad

Lördagen den 12 oktober tog Örebro Hockey emot Färjestad, matchen slutade 3-2 efter att hemmalaget vände i tredje perioden.

· Publicerad: 13 oktober 2024 · 00.32.

Lördag och hett rivalmöte mellan Örebro och Färjestad i Behrn Arena. På pappret en match där Färjestad var bättre på alla punkter, något man även var under de två första perioderna, innan Örebro avslutade starkt och vann med 3-2.

Det går inte blunda för hur effektivt Färjestad stängde ner Örebro, framför allt under andra perioden. David Tomasek gav gästerna ledningen tidigt i perioden och man kontrollerade matchen. Dock så fanns det en viss irritation mot domaren i FBK-båset under andra perioden, man tappade nästan tålamodet.

I början av tredje perioden svarade Örebro, Ludvig Larsson kunder kvittera och kort där efter kunde Emil Larsson lite turligt även göra 2-1. Efter Örebros vändning tappade FBK tålamodet och David Tomasek drog på sig en onödig femminutersutvisning. Patrik Puistola kunde sätta 3-1 vilket skulle bli matchavgörande. Även om Oskar Steen under samma powerplay satte en straff för FBK kom inte gästerna närmare.