ÖSK grusade Degerfors avancemang till Allsvenskan

Allsvenskan får vänta för Degerfors, under tisdagskvällen vann ÖSK derbyt mellan de bägge lagen. ÖSK vänder matchen i slutminuterna.

· Publicerad: 22 oktober 2024 · 22.01.
Arkivbild: Martin Avedal

Under tisdagen kunde Degerfors blivit klart för en återkomst i Allsvenskan. Det som krävdes var en derbyseger mot ÖSK hemma på Stora Valla. Och när Gustav Lindgren gav laget ledningen i andra halvlek var det nära, men ÖSK stod för en osannolik vändning och grusade avancemanget.

Degerfors kontrollerade matchen och hade bud på flera mål under andra halvlek men när Erik McCue skickade in 1-1 för ÖSK gick luften ur. Innan målet var faktiskt gästerna som såg tagna ut. Erik McCue skulle bli en derbyhjälte under slutminuterna, han låg även bakom ÖSK:s ledningsmål. Han passade fram till Jesper Modig som på stopptid kunde göra 1-2.

Trots förlusten är ett avancemang till Allsvenskan inte långt borta för Degerfors. Laget har 6 poängs godo till Helsingborg och man möter Varberg i nästa omgång som spelas på söndag. För ÖSK betydde segern att de kommer närmare ett nytt kontrakt i Superettan, även om Degerfors går upp kan ÖSK stolt skryta om att de vann bägge derbymatcherna under årets säsong.