En soptipp av hushållssopor i parken vid Tegnérlunden på Väster i Örebro
Ingen imponerande syn att besöka parken på Väster i Örebro denna lördag – man har dumpat både hushållssopor och annat avfall i parken.
Sommaren är säsongen då många packar i ordning sin väska med allehanda godsaker, tar barnen i hand och besöker park och miljö. Man kanske träffar upp sina goda vänner för en härlig ”date” utomhus när den tryckande värmen gjort sig påmind under dagen inne i bostaden.
Förstår inte hur grisig man kan vara
Tegnérlunden, parken på väster i Örebro är denna lördag ingen imponerande syn, detta då man har dumpat både husållssopor som annat avfall rakt ut i parken.
Annons ▾
Läsare har hört av sig till oss på redaktionen och man kan inte förstå hur grisiga människor kan vara. Barn leker varje dag i parken och så kan man med gott samvete ”ställa till det” på detta sättet.
Nedskräpning är ett problem i vårt samhälle som rymmer hela hållbarhetsbegreppet. Skräpet i våran natur påverkar miljön där både djur och människor skadas av skräp och genom att det är fult och störande. Nedskräpning påverkar vår ekonomi genom att det kostar tid och resurser att städa upp, det påverkar även sociala aspekter genom att nedskräpade miljöer lätt blir otrygga och vandaliserade miljöer.
Samtidigt som det påverkar naturen så drar det till sig råttor och annan ohyra, en miljö vi absolut inte vill släppa ut våra barn.
Du betalar!
Nedskräpningen kostar samhället stora summor, men den exakta kostnaden är svåröverskådlig. Enligt en bedömning som gjordes för drygt fyra år sedan av Clean Europe Network så kostar nedskräpningen i Europa ungefär 25 euro (260 kronor) per invånare och år.