Örebro Futsal Club inleder matchen bra – räcker inte hela vägen mot Uddevalla

Örebro Futsal Club klarade inte hålla spelet mot dom Svenska mästarna under söndagens seriefinal på Idrottshuset i Örebro.

· Publicerad: 21 januari 2019 · 13.08.
Örebro Futsal Club - IFK Uddevalla
Arkivbild från SM-final 2018 – Örebro Tribune

Det är snabbt tempo redan från matchstart under söndagens seriefinal när gästerna IFK Uddevalla möter Örebro Futsal Club. Matchen präglas av hårda närkamper och snabba anfall.

Det är Örebro som skapar dom bästa chanserna och laget tar efter tio minuters spel ledningen i matchen.

Betyder allt och ingenting

Vi vet sedan många gånger tidigare med sporten, detta betyder allt och ingenting. Efter ytterligare fem minuter har Uddevalla vaknat till och man både kvitterar och tar ledningen med 1-3, detta efter flera misstag från hemmalaget Örebro FC.

Utökar sin ledning i matchen

När lagen går till halvtidspaus har både Örebro och Uddevalla fått in ett varsitt mål 2-4.

Andra halvlek startar helt olik den första, hemmalaget räcker inte hela vägen fram och har svårt att skapa ett spel. IFK Uddevalla fortsätter sitt tajta försvarsspel och kan kontra när man sätter 2-5, ett resultat som håller sig matchen ut.

IFK Uddevalla som tidigare låg ett poäng före Örebro Futsal Club, drar nu ifrån i tabellen efter söndagens trepoängare.