Bildspecial | NOCCO Sweden 3×3 Tour i Örebro

NOCCO Sweden 3×3 Tour besökte under lördagen Örebro, ett flertal streetbasket-matcher avgjordes på Järntorget, här kommer ett par bilder.

· Publicerad: 1 juni 2024 · 17.14.

Lördagen den 1 juni besökte NOCCO Sweden 3×3 Tour Örebro och Järntorget. Det är en streetbasket tour som arrangeras av bland annat Svenska Basketbollförbundet och besöker ett antal städer under sommaren.

Besöket i Örebro var det tredje stoppet av sju, Göteborg, Stockholm, Västerås, Luleå, Linköping och Malmö är de övriga städerna som får besök. Tourfinalen kommer äga rum i Malmö i samband med folkfesten Malmöfestivalen. NOCCO är huvudpartner till evenemanget.

Annons ▾

NOCCO Sweden 3×3 Tour spelas i tre seniorklasser, Dam, Herr, Rullstol/mixed. Utöver detta spelas även en ungdomsturnering parallellt, som benämns Pizza Hut Streetbasket Challenge.

När touren besökte Örebro var det varm på Järntorget, det fanns tre stycken planer, var av en för ungdomar. Det strömmade till bra med folk och flera olika lag dök upp för att göra upp under den stekande solen. När Örebro Tribune var på plats spelade bland annat ett dam/herrlag från Oslo samt NOCCOS egna lag.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs