Storseger för ÖSK efter Holmbergs dubbel

Örebro kunde under fredagen slå Östersund med 4-1, detta efter att bland annat Kalle Holmberg gjort två mål under kvällen.

· Publicerad: 2 augusti 2024 · 23.03.

Det blev en underhållande tillställning på Behrn Arena under fredagen. Publiken fick se två straffar, en utvisning, en jublande debut och total fem mål, detta när ÖSK slog Östersund med 4-1. Det var också den första trepoängaren på hemmaplan, sist man vann var mot Degerfors i maj.

Det går kanske inte imponeras över spelet i första halvlek, gästerna tog tag i spelet under inledningen men ÖSK rada upp ett par farliga lägen innan Östersund gjorde 0-1. Sebastian Karlsson Grach höll sig framme i den 24:e matchminuten. Ahmed Yasin skulle gå omkull i straffområdet och Kalle Holmberg tog hand om straffen. Målvakten räddade fast Holmberg lyckades ändå peta in kvitteringen.

Andra halvlek inledes med ett gäng incidenter, Chrisnovic Isemoli N’sa fick sin andra utvisning efter att slagit bort bollen med handen. På den efterföljande frisparken tog bollen på en Östersundsarm och domaren blåste på nytt straff. Den här gången missade inte Kalle Holmberg som kunde göra 2-1.

Med en mer man på planen kunde ÖSK säkra segern, i den 59:e matchminuten sköt Sebastian Crona 3-1. Och ca 10 minuter senare i den 71:e minuten kom 4-1. Det var debutanten Erik Andersson som gjorde sitt första mål i ÖSK, han skrev på för klubben förra veckan. Det blev slutresultatet och ÖSK tog tre viktiga poäng i kampen om nytt kontrakt i Superettan.