Dansverket Kuckel 2 kommer till Örebro

På torsdag den 3 oktober gästar dansare i världsklass när föreställning Kuckel 2 kommer till Örebro och Hjalmar Bergmanteatern.

· Publicerad: 30 september 2024 · 13.48.
Foto: Tobias Regell

Alexander Ekman är koreografen som har gjort sig känd för att leverera storslagna koreografiska verk till operahus världen över. Nu senast var han aktuell som konstnärlig ledare och koreograf för sommarens Paralympics-invigning i Paris. Och på torsdag 3 oktober gästar dansare i världsklass Hjalmar Bergmanteatern i hans föreställning Kuckel 2.

I Kuckel 2 tar Alexander Ekman ett nytt grepp för att närma sig publiken. Medryckande och roligt möter vi en formstark koreografi där varje enskild situation kan vara ett kuckel. Publiken få njuta av dansare i världsklass, som redogör för manipulationens många uttryck och ansikten.

Annons ▾

Tid och plats

Dansföreställning 3 oktober kl. 19 på Hjalmar Bergmanteatern, Olof Palmes torg 3, Örebro.

Satsning på dansbussar

I samarbete med Dans i Örebro län/Region Örebro län erbjuder vi kostnadsfria dansbussar som avgår från Askersund – Hallsberg – Kumla och Degerfors – Karlskoga. Här finns möjligheter för publiken utanför Örebro att ta sig till Hjalmar Bergmanteatern för att uppleva Ekmans träffsäkra koreografi.

Age on stage

Dagen innan föreställningen erbjuder vi en workshop för alla 60+. Age on stage är en workshop som riktar sig till personer från 60 år och uppåt, som är nyfikna på rörelser. Det krävs inga förkunskaper, bara nyfikenhet. Charlotta Öfverholm, som medverkar i Kuckel 2, håller i workshopen. Hon har skapat en unik metod av att jobba med rörelse och kreativitet, oavsett ålder. Charlotta har en lång internationell karriär som dansare och har sedan 1995 producerat egna föreställningar och turnerat världen över.

2 oktober kl. 17.30–19.30 på Kulturkvarteret, lokal Volymen, Fabriksgatan 4, Örebro.

FIKK - För att alla behövs