Metalbandet Saxon kommer till Örebro i februari

Metalbandet Saxon kommer till Conventum och Örebro i februari nästa år. Det kan det nyskapade eventbolaget Big M Productions skriva om under måndagen.

· Publicerad: 30 september 2024 · 20.27.
Saxon på Metallsvenska 2014, arkivbild: Martin Avedal

Det nyskapade eventbolaget Big M Productions som drivs av Kimmo Kirvesmäki kunde under måndagen presentera en av de första bokningarna. Det är metalbandet Saxon som kommer till Conventum och Örebro den 7 februari nästa år.

Saxon släppte nyligen nya albumet Hell, Fire And Damnation, men under turnén kommer de även spela hela deras klassiska album Wheels of Steel. Det släppte för 45 år sedan, dessutom kommer bandet att spela andra publikfavoriter och hits från hela karriären.

Annons ▾

— Vi är verkligen glada att åka tillbaka till Europa tidigt nästa år och ville göra något speciellt för att markera tillfället. Det var fantastiskt att vara del av Judas Priest-turnén, och vi ville ta med oss en del av den andan och energin till vår nästa turné. Vilket bättre sätt finns det då att göra det på än att spela det första albumet som verkligen slog igenom för oss globalt, Wheels of Steel, i sin helhet. Vi kommer självklart också att spela en rad hits och andra publikfavoriter samt låtar från vårt nya album Hell, Fire and Damnation, säger Biff Byford från Saxon.

Biljetterna släpps om vecka på måndag den 7 oktober och går att köpa via Tickster.

FIKK - För att alla behövs