KIF kryssade i ödesmatchen mot AIK

KIF Örebro kryssade i ödesmatchen mot AIK, matchen var viktig för bägge lagen som vill undvika nedflyttning till Elitettan.

· Publicerad: 6 oktober 2024 · 21.14.
Arkivbild: Martin Avedal

Det var mycket som stod på spel i matchen mellan KIF Örebro och AIK som spelades på Behrn Arena under söndagen. De bägge lagen ligger på samma poäng och slåss om att ta kvalplatsen och undvika direktnedflyttning. Det slutade 1-1 och placeringen i tabellen är oförändrad.

Det oavgjorda resultatet innebär att dramatiken kvarstår för KIF Örebro. Och laget har haft flera matchbollar men man har tappat poäng mot bottenkonkurrenterna. Idag var åter en sådan match, AIK ligger näst sist även om de har lika mycket poäng som KIF. Men det är dessa matcher KIF måste vinna.

Annons ▾

AIK skulle ta ledningen i den 52:e matchminuten, det var Maja Johansson som stod för målet, KIF-bekantingen Adelisa Grabus stod för framspelningen. Men mitt i mörkret skulle KIF ändå kvittera, Maggy Henschler hittade målet i den 88:e minuten. Hon räddade poäng åt KIF som kommer få fortsätta att kämpa för överlevnad i högsta serien.

FIKK - För att alla behövs