Kalle Kossila klar för Örebro Hockey

Kalle Kossila är klar för Örebro Hockey, detta kunde klubben under fredagen skriva på sin hemsida. Man har även samlat ihop de pengar de behövde.

· Publicerad: 18 oktober 2024 · 10.30.
Arkivbild: Martin Avedal

Det har varit en följetång med rykten och insamlingar men idag kan Örebro Hockey presentera Kalle Kossila. Detta skriver man om på sin hemsida under fredagen, finländaren har skrivit ett tvåårskontrakt.

Presentationen av Kalle Kossila kom efter att klubben kunde bekräfta att den insamling man drog igång i början av veckan nått sitt mål. Örebro Hockey hade som plan att samla in en miljon kronor för att kunna skriva ett kontrakt med den finländske forwarden.

Annons ▾

— Vi är så klart otroligt glada över att kunna addera Kalle till vårt lagbygge. Jag vill återigen rikta ett stort tack till alla privatpersoner samt partners som har gjort detta möjligt. Med Kalles intåg spetsar vi till laget samtidigt som han kommer vara en stor tillgång både på och utanför isen. Kalle ansluter under måndagen och tillsammans har vi en tydlig plan för hans första tid här hos oss, säger Örebro Hockeys Sportchef Henrik Löwdahl.

Örebro Hockey skriver också att i nuläget stund befinner sig Kalle Kossila i Finland tillsammans med familjen. Han förbereder nu sig för att ansluta till Örebro.

— Jag ser verkligen fram emot att komma till Örebro och träffa alla i och runt laget. Jag har haft många bra samtal med Henrik och han har presenterat en spännande plan för mig. Det känns som att det finns en tydlig plats för mig i laget och efter att ha pratat mycket med Andreas Berglund så blev jag även imponerad över hur man jobbar med fysbiten. Jag vill fortsätta ta steg i min karriär och min förhoppning är att jag har den bästa tiden framför mig, säger Kalle Kossila.

FIKK - För att alla behövs