Per Gessle – proffsig och rutinerad men tyvärr slätstruket

Det är en konst i sig att kunna skriva simpla popdängor som utvecklas till att bli odödliga klassiker. Örebro Tribune har recenserat kvällens konsert med Per Gessle

· Publicerad: 9 juli 2017 · 01.15.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Superhelgen i Örebro fortsatte under lördagen när Per Gessle spelade vid Gustavsviks bad och camping i Örebro.

Denna helg som redan bjudit på ett fantastiskt uppträdande från Håkan Hellström fick ytterligare en svensk popstjärna att visa upp sig i lill-stora, mellansvenska Örebro.

Annons ▾

Tyvärr saknade Per Gessles framträdande samma energi och karisma som Hellström visade, fast detta vägdes snabbt upp av Per Gessles musikaliska talang.

En best of konsert

Turnén som Per Gessle är ute med ska sammanfatta hans 40 år som aktiv musiker och låtskrivande. Detta innebär att publiken får höra material från både Gyllene Tider och Roxette, två av Gessles största skapelser. Helheten så blev det här en helt vanlig ”best of konsert” fast i en större inramning.

Fortfarande hög attraktionskraft

Kvällens konsert med Gessle ägde rum utanför Gustavsvik bad och camping och genom att se över publikhavet så hade många dykt upp för att åter knyta an med repertoaren från Gessles storhet inom musiken.

Detta är beviset att Per Gessle fortfarande har en hög attraktionskraft, även om stora delar av publiken består av personer i den övre medelåldern. Per Gessle börjar själv att närma sig 60 år, samtidigt så har han varit aktiv inom musik i 40 år av dessa, något han kan visa upp en ljummen sommarkväll som denna.

Per Gessle blandar och ger

Det är välspelat, proffsigt och rutinerat. Gessle och medföljande artister spelar aldrig fel, man levererar låtarna med samma styrka som man alltid gjort och gör att man kan uppleva kvällens show som en slätstruken konsert, den blir aldrig spännande eller överraskande.

På förhand visste vi vilka låtar som vi ska får höra ”Gå och fiska”, ”The Look” och ”It must have been love”. Det är som en film som följer den dramaturgiska modellen, men samtidigt så är det detta som är Per Gessle, han spelar det publiken vill höra och som han alltid gjort.

Per Gessle får kapitulera mot Hellström – men få besitter talangen

På förhand hade helgens konserter blivit ”uppåt-hypade” i lokalpress. Det handlar om ett stormöte mellan två giganter på popscenen. Det går egentligen inte jämföra två helt olika musiker med två helt olika influenser. Håkan Hellström är störst just nu, medan Gessle har en internationell framgång.

Det är en konst i sig att kunna skriva simpla popdängor som utvecklas till att bli odödliga klassiker.

Måste man utse en vinnare så är det självklart Håkan Hellström som lockade över 10 000 besökare till Brunnsparken denna helgen. Hellströms konsert var bättre, men samtidigt så besitter få musiker i Sverige den musikaliska talangen som Per Gessle.

Betyg
  • Ljud
  • Ljus
  • Publik
  • Scenshow
  • Låtval
3.8

FIKK - För att alla behövs