Bildspecial från superkvällen på Gustavsvik

Örebro Tribune var på plats när superkvällen med Lolita Pop, Millencolin och The Ark genomfördes på Gustavsvik, här kommer ett bildspecial från kvällen.

· Publicerad: 21 augusti 2022 · 00.31.
Foto: Martin Avedal

Lördagen den 20 augusti ägde en efterlängtad konsert rum på Gustavsvik i Örebro. Efter två års väntan kunde man tillslut genomföra en superkväll med uppträdande från Lolita Pop, Millencolin och The Ark.

Kvällen innan hade Tomas Ledin uppträtt på samma scen och värmt upp Örebroarna inför vad som kan varit den största musikhelgen i staden. Till och med större än när Per Gessle och Håkan Hellström spelade samma helg. Två av Örebros största band samt ett av Sveriges bästa liveband uppträdde nu samma kväll.

Annons ▾

The Ark för tankarna till 70-talets glamrock

Superkvällen inleddes med Lolita Pop som var ett de främsta rockbandet från Örebro under 80-talet. Frontade av Karin Wistrand drog de igång kvällen till tonerna av Långa Tåg. Bandet klev upp på scenen runt klockan 18.30 och spelade i ca 30 minuter.

Nästa band behöver egentligen ingen presentation, det är Örebros största musikexport, punkrock-bandet Millencolin. De klev upp på scenen vid 19:30 och inledde konserten med Kemp. En låt från albumet Home from Home som faktiskt firar 20 år då det släpptes 2002. Millencolin stod för en sabil konsert och fick igång publiken.

Men kvällens huvudakt var The Ark och bandet som i början av 2000-talet gav glamrocken ett ansikte i Sverige sparade inte på krutet. Ola Salo och hans mannar bjöd Örebro på energisk uppleves som förde tankarna tillbaka till 70.-talet och storheter som David Bowie och Roxy Music.

Här kommer ett par bilder från kvällen, då Lolita Pop, Millencolin och såklart The Ark spelade på Gustavsvik.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs