Örebro Futsal Club

The Considition – ett nationellt e-sportshackathon

IT-företaget Consid lanserar under november framtidens e-sport – The Considition ”Stockholm till Dubai”

· Publicerad: 14 september 2017 · 21.05.

Det snabbväxande konsultbolaget Consid lanserar nu The Considition – ett nationellt e-sportshackathon som äger rum den 8 november 2017.

Tävla var du än befinner dig i landet

Deltagarna, som kan vara med och tävla var som helst ifrån i landet, kommer att ha som uppgift att programmera sin egen AI* som ska ta dem från Stockholm till Dubai så snabbt som möjligt och med minsta möjliga miljöpåverkan, vilket även påverkas av en rad andra objekt på vägen som man som tävlande måste ta hänsyn till.

Annons ▾

Det är din AI* – boten som planerar resan på egen hand

I mål vinner den som har mest poäng, där samtliga ovan aspekter i relation till varandra ger eller drar ifrån poäng – tid vs miljöutsläpp i kombination med omvägar för att samla extra poäng. Den optimala rutten kommer inte gå att planeras själv, utan boten kommer med hänsyn till ett givet gameset och ett antal regler på egen hand planera och genomföra tävlingen. Företaget själva menar på att de är framtidens e-sport på spåren:

– Vi har själva tagit fram hackathonet, som enligt mina kollegor är något av det absolut senaste de sett på hackathon- och e-sportscenen i Sverige. Det är med stor spänning vi ser fram emot att hackathonet, som kommer gå att följa online precis som många andra e-sporter, ska gå av stapeln den 8 november, säger Beatrice Carpvik, Brand Manager på Consid.

Topp tre vinnande lagen följer med på resan till Dubai

På spel i hackathonet står en faktisk resa till Dubai, vilken kommer äga rum i slutet av november. De tre lag som presterar bäst under hackathonet får följa med på resan, där de dels får chans att utforska staden, men planerar även att ge hackathonvinnarna en extraordinär upplevelse i Dubai – nämligen en arbetsdag i deras alldeles egna digitala, intelligenta kontor, mitt ute i öknen.

Consid slår upp ett intelligent kontor i Dubai

– Med en intelligent arbetsplats i Dubais öken sätter vi ljuset på de många fördelar som finns att hämta i dagens digitala samhälle och de digitala lösningar vi erbjuder våra kunder, något som verkligen är värt att uppmärksamma. Det blir ett perfekt sätt för våra vinnare att inte förlora arbetstid medan de är i Dubai, samtidigt som de får uppleva något alldeles extra – sitt livs häftigaste arbetsdag, menar Carpvik.

Redo för att delta i en hackathonupplevelse utöver det vanliga?

Nu släpper företaget platserna till Sveriges viktigaste hackathon. Den 8 november hackar vi hela kvällen – och den 30 november drar vi till Dubai med de topp tre vinnande lagen.

Anmäl ditt lag nu och häng med på en weekend du sent ska glömma! Vänner och bekanta kommer kunna följa dig online under hackathonet, precis som du kan följa dina motståndare.

Hur?

Hackathonet äger rum den 8 november och går ut på att programmera en AI som utifrån ett givet gamestate, samt ett antal regler på egen hand planerar och genomför en rutt som tar sig från Stockholm till Dubai. Ett gamestate symboliseras av en realistisk karta uppdelad i ett rutnät. Det gäller att ta sig från start till mål:

  • Så snabbt som möjligt
  • Med så låg miljöpåverkan som möjligt.
  • Via olika transportmedel (cykel, bil, buss, tåg, båt, flyg)
  • Genom olika städer eller objekt som ger poäng
  • I mål vinner den som har mest poäng, där samtliga ovan aspekter i relation till varandra ger eller drar ifrån poäng – tid vs miljöutsläpp i kombination med omvägar för att samla extra poäng. Ett gamestate är dessutom en statisk karta där alla detaljer/poäng/transportmöjligheter slumpas varje gång man genererar ett nytt.

Kommunikation med servern sker via rest, och för att det ska gå snabbt att komma igång kommer vi bistå med ett starter-kit i fyra vanliga programmeringsspråk (Java, C#, Python, Javascript), som består av en rest-klient och en parser. Det kommer även gå att skriva helt egna klienter om man vill använda andra språk. Authentisering på servern sker via en API-nyckel som är unik för varje team och som man får tillgång till vid anmälan.

Var?

Du kan delta i hackathonet vart ifrån som helst – det enda du behöver göra är att signa upp ett team här på företagets tävlingssida.

Vi kommer också anordna hackathon-häng på ett antal av våra kontor runtom i landet, dit vi bjuder utvalda deltagare som får sitta på våra kontor och hacka med oss. Hör av dig till oss på theconsidition@consid.se för att lämna en intresseanmälan för detta.

När?

Onsdagen den 8 november kl 17.30.

Anmälan?

Anmäl dig och ditt lag (2 personer/lag) här senast den 31 oktober. När du anmält dig får du tillgång till spelregler och information som du behöver inför tävlingen. Du kommer i samband med detta få en API-nyckel som ger dig tillgång till själva hackathonet.

Hackathonet

Tävlingsregler och API-dokumentation släpps 17.30 den 8 november.

* Artificiell intelligens (AI) från engelskan: Artificial intelligence är intelligens som uppvisas av maskiner. Det är också namnet på det akademiska studieområde som studerar hur man skapar datorer och datorprogram med intelligent beteende. De flesta AI-forskare och AI-läroböcker definierar detta område som ”studiet och utformningen av intelligenta agenter”, där en intelligent agent är ett system som är medveten om sin omgivning och vidtar åtgärder som maximerar sina chanser att lyckas.

John McCarthy, som myntade begreppet år 1956, definierar det som ”vetenskapen och tekniken att skapa intelligenta maskiner”.

FIKK - För att alla behövs