Örebro Futsal Club

Brons i junior-SM för KIF Eagles softbolltjejer

Det här är är ett fantastiskt kvitto på det jobb Eagles-tjejerna lagt ner under året.

· Publicerad: 25 september 2017 · 10.29.
KIF-Eagles-Brons-Junior-SM-Softboll
SM-Brons i bagaget för KIF Eagles juniorer.

I helgen möttes fem lag i Skövde i för att göra upp om SM-guld för softbolljuniorer, och även om inte örebrolagets insats räckte ändra fram till final så var det ändå ett ganska nöjt gäng som åkte hem till Örebro med en bronsmedalj i bagaget!

Lite mer rutin bakom medaljen

Det blev många jämna och spännande matcher i helgen, överlag så var nivån på spelet bättre än förra året för de flesta om inte alla lagen och för KIF Eagles del så var det i huvudsak tack vare bättre pitching och lite mer rutin som man knep bronsmedaljen framför Söder och Skövde.

Annons ▾

Linnèa Sandahl – tre stycke homeruns

För att ta sig hela vägen till final så skulle laget dock behövt slå lite bättre även om det faktiskt såg riktigt bra ut ibland. En som definitivt hade riktigt bra fart på slagträt var Linnèa Sandahl som bland annat slog hela tre stycken homeruns under turneringen.

Fantastiskt jobb i pitcher-cirkeln

Anna Erlandsson gjorde ett fantastiskt jobb i pitcher-cirkeln och kastade bättre än någonsin tidigare – och rent generellt så såg det defensiva spelet riktigt bra ut under största delen av helgen.

Otroligt stolt över hur våra äldre juniorer

Laget bestod av en stomme av sju till åtta tjejer som har lite mer matchrutin då de spelat en hel del i seniorlaget i sommar, ett par relativt nya juniortjejer och så flera spelare från klubbens U12-lag som fick chansen att vara med och spela under helgen.

– Jag är så otroligt stolt över hur våra äldre juniorer tar hand om dom yngre tjejerna. Hur dom pratar med de yngre tjejerna, peppar och hjälper dom under matcherna. Dom gjorde verkligen en superstark insats, säger Sanna Hermansson, coach i KIF Eagles.

– Det känns riktigt bra att kunna ta den här bronsmedaljen, även om vi så klart siktade på en ännu finare medalj så är det här ett fantastiskt kvitto på det jobb tjejerna lagt ner under året, tillägger Sanna Hermansson.

Tidigare artikel: KIF Eagles juniorer klara för junior-SM i softboll som spelas i Skövde

FIKK - För att alla behövs