Örebro Futsal Club

Personbil körde in i TMA-fordon – en person förd till sjukhus

TMA-fordon påkört vid vägarbete på avfart i höjd med trafikplats Adolfsberg – föraren förd till sjukhus med ambulans

· Publicerad: 28 september 2017 · 11.21.
TMA-Skydd
Fordonet på bilden visar Truck Mounted Attenuator (TMA).

Det inträffade strax innan två-tiden under natten mot torsdag en trafikolycka vid trafikplats Adolfsberg. En personbil har av okänd anledning kört in i ett stillastående TMA-fordon som vid tillfället dirigerade trafiken i samband med vägarbete.

Jobbade på motorvägen – skyddades av TMA-fordonet

Vägarbetare fanns på den aktuella sträckan och jobbade med att plocka bort skyltar efter ett vägarbete. TMA-fordonet fanns med på platsen under natten för att skydda personalen som arbetade på motorvägen.

Annons ▾

Fördes med ambulans till sjukhus

Föraren av personbilen som körde in i skyddsfordonet, en man i 30-årsåldern fördes med ambulans till sjukhuset för kontroll. Mannen ska ha slagit i huvudet i samband med kollisionen.

Fakta om TMA-fordon

Det som vi nämner i artikeln TMA betyder Truck Mounted Attenuator (TMA), kallas även ”TMA-bil”, ett påkörningsskydd som används vid framför allt vägarbeten. Skyddet består av ett deformationsblock med tillhörande ljustavla som monteras baktill på ett arbetsfordon eller vanligare på en lastbil.

TMA-bilen står uppställt vid ett kortare fast vägarbete som till exempel bärgning och servicearbete för att ge skydd åt personerna som utför arbete på vägen samt för att skydda passerande trafikanter. TMA används också vid räddningsinsatser vid till exempel trafikolyckor.

Tidigare artikel då ett TMA-fordon varit inblandade i olycka på E18/E20

Fordonet på bilden visar exempel på Truck Mounted Attenuator (TMA), men har annars inget samband med aktuell artikel.

FIKK - För att alla behövs