Örebro Futsal Club

Google gör som Apple och skrotar hörlursingången i nya generationens Pixel-mobiler

Google visade under onsdagskvällen upp nästa generation av sina Pixel-mobiler – oklart om dom kommer till Sverige

- .
Pixel2

Google visade under onsdagskvällen upp nästa generation av sina Pixel-mobiler, Pixel 2 och den större Pixel 2 XL.

Hårdvarumässigt så kommer båda telefonerna ha en Snapdragon 835-processor, 4GB ramminne och lagringsminne på antingen 64GB eller 128GB. Pixel-mobilerna är likt sina föregångare byggda kring AI, Google Assistant och företagets övriga tjänster.

Annons ▾

Pixel 2 och Pixel 2 XL får en krambar kant och kallas ”Active Edge” – detta kan aktivera Google Assistenten.

Samma prestanda och funktioner

Både den större och mindre modellen kommer innehålla samma prestanda och funktioner, detta var noggrant påpekat och ett sus rör sig genom publiken på plats. Det låter som man pekar lite åt Apple som väljer att funktionsmässigt allokera sina olika modeller.

Google har likt Apple valt att plocka bort 3,5 mm-ljudingången på båda telefonmodellerna, vill du använda sådana lurar så krävs det en adapter. Kameran blir ännu starkare än tidigare modeller, nytt porträttläge, bättre bildstabilisering hårdvarumässigt och digitalt.

Pixel 2 kommer att släppas i tre färger, vitt, svart och (kind of) ljusblått, Pixel 2 XL kommer i svart och svartvitt.

Prisbilden kommer ligga från $649 för Pixel 2 och från $849 för den större Pixel 2 XL. Den 17 oktober släpps Pixel 2 och Pixel 2 XL i Australien, Kanada, Tyskland, Indien, Storbritannien och USA. Det återstår att se om den kommer dyka upp i Sverige

FIKK - För att alla behövs