Örebro Futsal Club

Välbesökt gymnasiemässa på Conventum i Örebro

Torsdagen den 12 oktober genomfördes gymnasiemässan på Conventum i Örebro.

· Publicerad: 12 oktober 2017 · 17.19.
Elever från Rytmus sjunger i deras glasbox.

Gymnasiemässan är en årlig mässa riktiga till de ungdomar som går i högstadiet och som ska välja gymnasieutbildning till kommande år.

På plats finns flera aktörer från vår region, så som gymnasieskolor från Lindesberg, Hällefors, Kumla, Hallsberg och självklart Örebro. Det var bara Karlskoga som inte var närvarande idag.

Annons ▾

Över ett 20-tal gymnasieskolor fanns representerade och arrangörerna bakom mässan uppskattade att runt 5000 besökare skulle dyka upp under dagen.

Stort utbud och intressanta aktörer

Utbudet var stort och det fanns flera intressanta gymnasieskolor, de som stack ut i vanliga ordning var Rytmus och Alléskolan. Bägge skolorna hade återigen stora glasboxar där besökare kunde lyssna på elever som spelade musik.

Alléskolan är förmodligen länet största gymnasieskola som har ett bredd program med många inriktningar, de väljer att lägga stort fokus på just musiken vilket bara är en del av skolan. Rytmus är en skola som helt är inriktad på musik och musikproduktion.

En annan aktör som stack ut var LSB Kreativa gymnasiet som lät besökare testa på att använda VR-teknik. LSB i Örebro är inriktade på design, media och spelutveckling.

Till hösten öppnar även en ny gymnasieskola i Örebro, det är Sjölins Gymnasium. De var också på plats för att visa upp sig, deras inriktning är Ekonomi, juridik, natur och samhälle.

Här nedan kommer ett par bilder från Gymnasiemässan 2017 på Conventum i Örebro

FIKK - För att alla behövs