Örebro Futsal Club

Misstänkt för överfall på nioårig flicka har släppts ur häktet

27-årig man som misstänks för att ha attackerat och försökt att våldta en nioårig flicka på Öster i Örebro har släppts ur häktet.

· Publicerad: 15 oktober 2017 · 12.42.
Våldsbrott vid Oskarstorget på Öster i Örebro

Den 27-årige man som misstänks för att ha attackerat och försökt att våldta en nioårig flicka i centrala Örebro i slutet på juli 2017 har släppts ur häktet. Hovrätten gjorde under fredagen bedömningen att det inte längre finns någon risk för fortsatt brottslighet.

Nioårig flicka attackerad på Oskarstorget – utsatt för grovt våldtäktsförsök

En nioårig flicka blev vid klockan 06.30 på morgonen den 26 juli överfallen av en mansperson vid Oskarstorget på Öster i Örebro. Polisen kunde på kvällen, dagen efter gripa en misstänkt 27-årig man som senare häktades på sannorlika skäl misstänkt för överfall och försök till grov våldtäkt mot barn.

Annons ▾

Läs även: Nioårig flicka överfallen på Öster i Örebro

Släpptes ur häktet – fortsatt misstänkt

SVT Örebro skriver – I fredags valde Göta hovrätt att släppa mannen då rätten inte anser att det finns någon fara för fortsatt brottslighet.

– För att hålla någon häktad måste det finnas särskilda häktningsskäl som exempelvis flyktfara, risk för att den misstänkte förstör utredningen eller risk för fortsatt brottslighet. Nu gör hovrätten bedömningen att det inte finns något sådant skäl, säger Louise Helleday.

Läs även: En gripen för våldtäktsförsöket på nioårig flicka vid Oskarstorget

Mannen är fortsatt misstänkt för brottet och utredningen är i ett slutskede, tillägger åklagaren Louise Helleday till SVT.

FIKK - För att alla behövs