Örebro Futsal Club

Högoktanig rock’n roll när The Sounds spelade på Frimis Salonger

Fredagen den 9 mars spelade det svenska rockbandet The Sounds på Frimis Salonger i Örebro.

· Publicerad: 10 mars 2018 · 01.37.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

The Sounds frontas av de karismatiske sångerskan Maja Ivarsson och slog igenom 2002 med hitlåten Living in America. Bandet har också haft stora framgångar i USA efter genombrottet.

Senaste albumet Weekend som var det femte i ordningen släpptes 2013 och därefter har inte gruppen släppt något nytt material.

Annons ▾

Maja Ivarsson bjöd på ett energiskt uppträdande

Jag kommer ihåg när The sounds slog igenom med Living in America, men första gången jag såg bandet uppträdda live var ikväll på Frimis. Ändå besökte The Sounds min hemstad Motala 2007, men jag gick och såg dem.

Nu så där 10 år senare inser jag vilket misstag det var, The Sounds är verkligen ett grymt liveband med kanske en av branschens kaxigaste brudar framför mikrofonen. Maja Ivarsson bjöd på både energi och ett kompromisslöst scenframträdande.

Sparar inte på krutet

The Sounds klev upp på scenen runt klockan 23.00 och sparade inte krutet utan levererade en högoktanig rock’n roll-konsert. Låtarna Painted by Numbers och No one sleeps when i’m awake avverkades i början av konserten och lät riktigt bra live.

Konsertens höjdpunkt var dock när Maja Ivarsson bestämde sig för att rida på axlarna på en ordningsvakt. Det var bara att lyda då Maja på ett kungligt och sätt gjorde som hon ville på sin scen, kaxigt men väldigt underhållande.

Här kommer ett par bilder från konserten på Frimis Salonger i Örebro.

Betyg
  • Ljud
  • Ljus
  • Publik
  • Scenshow
  • Låtval
4

FIKK - För att alla behövs