Örebro Futsal Club

Lolita Pop drog igång Live at Heart

Onsdagen den 4 september drog årets upplaga av Live at Heart igång, en av de spektakuläraste artistbokningarna var Lolita Pop som spelade under kvällen.

· Publicerad: 4 september 2019 · 23.54.

Årets upplaga av Live at Heart är igång och en av de mest spektakulära bokningarna är Lolita Pop. Bandet återförenades för att genomföra en spelning på festivalen och man kan bokstavligen säga att de drog igång Live at Heart.

Lolita Pop är ett av de största banden från Örebro och hade ett flertal stora hits under 80-talet. Efter albumet Blumenkraft som släpptes 1991 gick gruppen skilda vägar. Under 2019 har det dock blivit klart att man förutom spelningen på Live at Heart ska åka ut på en Sverigeturné.

Annons ▾

Benkt och Sten är två grymma gitarrister

Spelningen drog igång runt klockan 21.30 och Frimis Salonger var slutsålt. Vilket visar att Lolita Pop fortfarande har en stor dragningskraft i hemstaden Örebro. Och när Benkt Söderberg drog igång Realize förstår man att det här kommer bli någon ut över det vanliga.

För Benkt Söderberg och bandkollega Sten Booberg är två väldigt duktiga gitarrister. Hela Realize är på något sätt pryd av bandets speciellt sound, vilket också gjorde dem så stora när det begav sig. Booberg levererar också vid ett flertal tillfällen sylvassa gitarrsolon.

Under kvällen fick publiken höra flera låter som signerade dessa två herrar. Riffen är precis lika bra i Hej Winner, Tarzan on a big red scooter och framför allt den fantastik Långa tåg av längtan.

Karin Wistrand är fortfarande lika cool

Benkt och Sten får dock ursäkta sig, Lolita Pops riktigt ansikte utåt är ändå Karin Wistrand. För de som var för unga att uppleva bandet livet kan återse dem i musikvideos från storhetstiden. Den som sticker ut mest är Karin och efter ikväll kan man förstå varför.

Få sångerskor har med så små medel varit så karismatiska på scenen som Karin Wistrand. Det för nästa tänkarna till The Sounds sångerska Maja Ivarsson som gästade samma scen så sent som förra året. Wistrand behöver dock inte rida på ordningsvakternas ryggar för att imponera.

Smart drag av Live at Heart att boka Lolita Pop

Så här efter konserten kan man bara konstatera att det var ett smart drag av Live at Heart att boka Lolita Pop. Spelningen gör festivalen bara mer spektakulär och det har varit något av syftet sen starten.

Nu när Lolita Pop har dragit igång Live at Heart är det vara för Örebroarna att gå ut i natten och upptäcka nya spännande akter. För nu väntar tre dagar fulla med flera hundra spelningar i centrala Örebro.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Betyg
  • Ljud
  • Ljus
  • Scenspråk
  • Låtval
  • Publik
3.6

FIKK - För att alla behövs