Örebro värvar Kristian Näkyvä från Linköping HC

Fredagen den 6 april presenterade Örebro Hockey sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

- .
Kristian Näkyvä under en match mot Örebro i november 2016.

Det är den 27-årige finske backen Kristian Näkyvä som har tillhör Linköping HC de två senaste säsongerna. Han är född i Helsingfors och har även spelat SHL-hockey i Luleå samt AHL-hockey i Milwaukee Admirals.

Kontraktet gäller på 2 år och under sin sejour i SHL har Näkyvå skjutit 20 mål och gjort 78 poäng på 157 matcher.

Kommentarer från Örebro Hockeys hemsida

– Det känns förstås otroligt kul att Kristian har valt att komma till oss. I Kristian får vi in en toppback som vi vet levererar på SHL-nivå. Med sitt spelsinne och sitt tunga skott kommer han hjälpa oss att vinna matcher, säger Sportchef Niklas Johansson.

– Jag har hört väldigt mycket positivt om Örebro som stad och Örebro Hockey som klubb. I Örebro känner jag att jag kan ta nästa steg och bli en bättre spelare. Jag är otroligt laddad att få starta en ny säsong i en ny miljö. Det ska dessutom bli väldigt kul att få spela tillsammans med min gode vän Jere Sallinen, säger Kristian Näkyvä.

För tillfället befinner sig Näkyvä i Finland då han är uttagen till spel i finska landslaget, där befinner sig även hans nya lagkamrater Eero Kilpeläinen, Sakari Manninen och så klart Jere Sallinen.

Örebro Tribune tycker till

Det hade ryktats länge om att Kristian Näkyvä var på väg till Örebro och idag kunde äntligen de presentera sin prestigevärvning. För på många sätt är Näkyvä det, en farlig offensiv back som under de senaste säsongerna i SHL presterat framåt.

Under sin tid i Luleå sköt han 10 mål från sin backposition och under den nuvarande säsongen bidrog han med 24 assist plus 4 mål i slutspelat. Näkyvä är den speltyp som Örebro under många har saknat i sin backlinje.

Samtidigt kommer Näkyvä till en klubb som legat i botten i flera år men här återfinns även många finska spelare samt hans vän Jere Sallinen. Det finns mycket att bygga på i Örebro och Näkyvä kan vara rätt verktyg.

Wheels4fun