Örebro Futsal Club

Friskförklarad Kristian Näkyvä förlänger med Örebro

Under söndagen kunde Örebro Hockey meddela att de skrivit ett treårskontrat med backen Kristian Näkyvä som dessutom blivit friskförklarad från sin cancer.

· Publicerad: 2 augusti 2020 · 20.45.

Det var i februari tidigare i år som Kristian Näkyvä blev tvungen att avsluta säsongen på förtid då han blivit diagnostiserad med testikelcancer. Under söndagen kunde klubben meddela att den 29-årige backen är friskförklarad och har skrivit på ett nytt treårskontrakt.

— Jag är extremt glad över att ha skrivit på för tre nya år med Örebro Hockey. Det stöd som jag har haft under min tuffa situation har varit helt otrolig och nu ser jag verkligen framemot att komma tillbaka ännu starkare och vara med på den här nya resan, säger Kristian Näkyvä på Örebros hemsida.

Annons ▾

Kristian Näkyvä är en av Örebros bästa backar

Kristian Näkyvä som kom till Örebro inför säsongen 2018/19 har utvecklats till en av lagets bästa backar. Även om han redan var produktiv i sina tidigare SHL-klubbar växte han i uppgiften som den ledande offensiva backen i laget.

Under sin första säsong i Örebro stod han i skuggan av Nick Ebert men klev fram under förra säsongen och han med att göra 20 poäng innan cancerbeskedet föll ner som en chock i hockeysverige. Men nu är Kristian Näkyvä friskförklarad och reda för en ny säsong i Örebro.

— Först och främst är vi väldigt glada för Kristians skull och att han nu är helt friskförklarad. Kristian är en toppback i ligan och en viktig spelare för Örebro Hockey, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

— Det är glädjande att vi i kamp med andra lag och andra ligor har kunnat skriva ett längre avtal med Kristian och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, avslutar säger Niklas Johansson med.

FIKK - För att alla behövs