Örebro Futsal Club

Sakari Manninen lämnar Örerbo – flyttar till KHL

Idag kunde Örebro hockey informera om att forwarden Sakari Manninen bryter med klubben och lämnar för spel i KHL.

· Publicerad: 16 maj 2018 · 12.00.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Sakari Manninen som just nu spelar VM-hockey med Finland har valt att använda sin klausul och bryta sitt kontrakt med Örebro Hockey.

Han kommer flytta till KHL och finska Jokerit, den 26-årgie Manninen kom till Örebro inför säsongen 17/18 och gjorde 28 poäng på 48 matcher i klubben. Manninen spelade även OS-hockey för Finland i vintras.

Annons ▾

Kommentar från Örebro Hockeys hemsida 

– Självklart tråkigt att tappa en sån tongivande spelare som Sakari. Samtidigt har vi vetat om att det har funnit ett stort intresse och detta kom inte som någon stor överraskning.

 – I sitt kontrakt har Sakari haft en klausul som gör att ett KHL-lag kan köpa loss honom. Vi är glada för Sakaris skull och önskar honom lycka till, säger Sportchef Niklas Johansson.

Örebro Tribune tycker till Sakari Manninen

Igår kunde vi läsa att backen Alexander Hellström lämnar Örebro. Idag kom nästa besked att även Sakari Manninen lämnar.

Att Manninen väljer att lämna för spel i KHL är helt förståeligt, han är i rätt ålder och har förutom SHL bara spelar i den finska hockeyligorna. Ett proffsliv i de bästa ligorna är helt rätt väg att gå.

För Örebro är det såklart ett avbräck att Manninen försvinner, han vann den interna poängligan och bidrog med både fart och finnes. För Örebro gäller det nu att hitta en efterträdare och kanske till och med än så kan bidra mer.

Trots att Manninen var duktig kunde han bli osynlig på isen. Men man måste ändå ta hänsyn till att han bidrog när laget genomförde en medioker säsong. Sakari Manninens 28 poäng var det längsta någon har presentera i Örebro under SHL-tiden, vilket säger mer om laget än Manninen.  

FIKK - För att alla behövs