Örebro Futsal Club

Solen lyser alltid över Putte i Parken

Sista helgen i juni var det återigen dags för gratisfestivalen Putte i Parken. Örebro Tribune gjorde en avstickare till Karlstad för att ta pulsen på årets festival. 

· Publicerad: 1 juli 2018 · 15.32.

Historien runt Putte i Parken är vid det här laget känd i länet. Den grundades i Karlskoga 2008 men flytta till Karlstad 2012. Två år senare blev det en gratisfestival och 2016 gjorde man ett gästspel i Örebro.

I år förekommer Putte i Parken på tre ställen i Sverige, förutom Karlstad äger festivalen även rum i Leksand och Stockholm. Då ska man komma ihåg att festivalen även besökte Karlskoga och Linköping förra året. 

Annons ▾

Line-upen i Karlstad bestod av bland annat Sabina Ddumba, Hurula och Chris Kläfford. Örebro valde att besöka festivalen under fredagen och såg bland annat Chris Kläfford, Hardcore Superstar och Mustasch. 

Solen lyser alltid över Putte i Parken

Återigen går det att konstatera att Putte i Parken Karlstad är en succé. Trots en viss skepticism mot några av artistvalen drog flera de publik. Under Samir & Viktors konsert var nästa hela området fullt och till både Hardcore Superstar och Mustaschs framträdande hade en stor skara besökare anlänt.

Arrangören hade också tur med vädret då solen lyste undra alla tre dagar, det var bara temperaturen som sjönk framåt natten. Men öltältet var fullt och i år hade man även valt att byta sida vilket bidrog till att besökarna kunde se mainstage bättre.

Skepticism mot artistvalen

Om Örebro Tribune ska rikta lite kritik mot årets upplaga av Putte i Parken är det valet av artister. Många av de som spelade på huvudscenen är artister som flitigt åkt runt och turnerat ett par år nu. 

Hardcore Superstar, Mustasch och Samir & Viktor men även Sabina Ddumba har vid flera tillfällen besök Örebro men även Karlstad. I längden kan det skapas en mättning då samma akter återkommer. Men man ska inte glömma att bokningar av intressanta artister som Hurula och Sofia Jannok sticker ut.

Ibland kan faktiskt demoscenen Nemis ha ett intressantare urval. Och i år var inget undantag då vi fick uppleva Scarlet, en underground metalakt bestående av blod, teck-noir och psykologiska påfrestningar. Scarlet påminde om en deprimerad Harley Quinn.

Jämställd festival

Det går att hela tiden ha synpunkter på artistutbudet, speciellt när man blev bortskämd 2014 med bland annat Black Label Society, Marky Ramones Blitzkrieg och norska Turbonegro. Men Putte i Parken är en av de jämställdaste festivalerna i Sverige.  

År efter år lyckas man få en bra blandning av både manliga och kvinnliga artister. I år är det inte fråga om de kvinnliga artisterna var större än de manliga. Sabina Ddumba är jättestor just nu, Hanna Järver är en framtidsnamn medan veteran Kikki Danielsson fortfarande lyster starkt. 

Det går inte bortse att solen fortfarande lyser starkt över Putte i Parken. Och på hemmaplan i Karlstad är festivalen som starkas. Men som en stolt örebroare som man är önskar man fortfarande att festivalen kommer tillbaka till Örebro för att lysa upp en annars så mörk festivalsommar. 

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs