Örebro Futsal Club

Klossfestivalen är igång – fyra dagar med Lego

Torsdagen den 5 juli slogs dörrarna upp till Conventum Arena och fjärde upplagan av Klossfestivalen i Örebro. 

· Publicerad: 5 juli 2018 · 15.03.

Örebro Tribune var på plats för att återigen ta plusen på sommarens kanske roligaste festival. Klossfestivalen går som sagt in på sitt fjärde år och kommer äga rum mellan torsdagen den 5 juli till söndagen den 8 juli. 

Klockan 10.00 öppnades dörrarna och under förmiddagen fylldes Conventum arena sakta med säkert upp och vid lunchtid var det en bra mängd besökare in i arenan. Torsdagen brukar vara lugn och det är fram mot lördagen som de flesta besökare dyker upp.

Annons ▾

Färre utställare i år

Det första som slog Örebro Tribunes medarbetare på plats var att det var färre utställare i år. Något som även en personal från Klossbutiken kunde bekräfta. 

Detta är något som är synd då utställarna är det som lockar oss mest. Det är både kul och häftigt att gå runt och titta på alla modellandskap och andra Legobyggen som brukar finnas på plats. 

Men trots att utställarna var färre fanns det självklart saker att se. I år kan man beskåda en stor modell från Star Wars Dödsstjärna där flera hundra soldater från Imperiet står uppställda och välkomnar Darth Vader och Luke Skywalker. 

Det fanns även ett flertal modeller uppbyggda som just kretsar runt Star Wars och Sci-Fi. I några av dessa modellandskap som är uppbyggda går det även hitta referenser till Örebro i form av lila bussar. 

Klossfestivalen för både stora och små

Även om utställarna var det som lockade Örebro Tribune mest så är Klossfestivalen ett event för alla. Något som blir tydligt när man tittar runt i de pooler med Lego som finns på plats.

Precis som vid tidigare år har dessa Legopooler varit centralpunkten på festivalen. Och det tog inte lång tid innan de var fulla med besökare, stora som små.

Klossfestivalen kan även i år se fram emot ett par intensiva dagar och man beräknar med att runt ca 5000 kommer besöka festivalen. Torsdagen var bara en smygstart och nu är det igång på allvar, och succén lär vara ett faktum även i år.    

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune 

FIKK - För att alla behövs