Nytt konstprojekt rullar in i Örebro

Med start från 31 juli kommer konstprojektet Speakers Corner on Wheel att äga rum i Örebro. Tanken är att personer ska klottra på en gammal ambulans. 

· Publicerad: 27 juli 2018 · 13.49.

Konstnärsduon Bigert & Bergström är under sommaren utställare på Örebro konsthall. I samband med det vill de också expandera utställningen ut i stadsrummet.

De vill ta temperaturen på Örebro med projektet Speakers Corner on Wheel, en ambulans omgjord till en mobil griffeltavla.

Annons ▾

Ambulansen placeras varje dag på olika platser i Örebro och på bilens tak är en skylt placerad med texten: ”Dagens klimatförändring! Hur tänker du?”. Konstprojektet kommer att äga rum mellan 31 juli och 16 augusti. 

Alla får delta i Speakers Corner on Wheel

Alla som vill kan skriva ner sina tankar om vårt förändrade klimat och man gör det direkt på bilen med en klassisk skolkrita. Ambulansen är lackerad som en griffeltavla och runt bilen löper en träkant där skolkritorna är placerade. Varje dag dokumenteras vad som skrivits. Detta sammanställs och redovisas efter projektets slut i ett performance på Örebro konsthall.

I ambulansen visas en film av Bigert & Bergström som heter VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten. Bilens förare är en del av projektet. Hon informerar förbipasserande om projektet, dokumenterar vad som skrivs på ambulansen och annat som händer på platsen där ambulansen står. 

FIKK - För att alla behövs