Örebro Volleys Diana Lundvall får elitidrottsstipendiet

Under Onsdagen blev det klart att Örebro Volley vänsterspiker Diana Lundvall får elitidrottsstipendiet. Hon är en av 72 idrottare som blir tilldela detta.

· Publicerad: 29 september 2018 · 14.04.
Örebro Volleys vänsterspiker Diana Lundvall tilldelas ett elitidrottsstipendie.

Varje år tilldelas ett antal idrottare ett elitidrottsstipendie. Förutsättningen skall vara att idrottaren spelar på landslagsnivå och studerar på minst halvfart på universitet, högskola eller annan postgymnasial utbildning.

Svenska Spels stöd ger därför möjlighet för 72 idrottare att få ett stipendium på 50 000 kronor vardera. 2018 är det övervägande kvinnliga elitidrottare som tilldelas stipendiet, 61 procent kvinnor gentemot 39 procent män. 

Annons ▾

Diana Lundvall är en av 72 idrottare

När det i onsdags blev officiellt vilka idrottare som fick stipendiet 2018 var Örebro Volley vänsterspiker Diana Lundvall av av dessa 72 tilldelade. Totalt var det 420 som sökte. 

Diana är 21 år gammal, fostrad i Sollentuna VK och gick på riksidrottsgymnasiet i Falköping.  I juni var hon med och bärgade ett historiskt svenskt volleybollguld när damlandslaget spelade hem förstaplatsen i Silver European League.

Sen säsongen 2017/2018 representerar Diana Lundvall Örebro Volley och var med att att ta SM-Brons i våras. Spikern är en startspelare för klubben och har gjort ett bra intryck även i Örebro. 

Säsongen drar igång idag 

För Diana som nu går in på sitt andra år i Örebro drar säsongen igång idag. Örebro Volley möter Lund på bortaplan och har under veckan laddat upp inför säsongsstarten.

Första hemmamatchen är nu på torsdag den 4 oktober. Det smäller direkt med ett länsderby mot Lindesberg. Matchen spelas i Idrottshuset och officiell starttid är 19.00. 

Läs även: Linda Andersson – Jag vill vara mer än en utfyllnadsspelare

FIKK - För att alla behövs