Polisiära insatsen i anslutning till matchen mellan Örebro SK och Djurgårdens IF

Fyra personer gripna i bråk inför matchen mellan Örebro SK och Djurgårdens IF – inför ”jubileumsmarschen” till Behrn Arena.

· Publicerad: 28 oktober 2018 · 19.46.

Polisen summerar den polisiära insatsen som var i anslutning till den allsvenska matchen mellan Örebro SK och Djurgårdens IF.

I god tid före matchstart så hade en större grupp av ÖSK-medlemmar och supportrar samlats på Järntorget för att genomföra en gemensam marsch till Behrn Arena för att manifestera ÖSK:s 110-årsjubileum. I gruppen fanns bland annat ett flertal barn i 10-årsåldern och uppåt.

Annons ▾

Bråk på Järntorget – fyra personer omhändertagna

Vid 13.10-tiden så uppstod ett bråk med fyra personer inblandade i omedelbar närhet av ”jubileumsgruppen” där många upplevde händelsen som mycket olustig. En snabb insats av närvarande polis genomfördes varvid de fyra omhändertogs med stöd av polislagen för att förhindra brottslig gärning och återställa ordningen på platsen.

Dom fyra omhändertagna personerna fick tillbringa tiden, fram till matchens slut i polisarresten. Anmälan angående misshandel har upprättats och utredningen får visa om någon av de inblandade har skadats i samband med bråket som uppstog på Järntorget i Örebro.

Polisen meddelar att ”jubileumsmarschen” därefter kunde genomföras utan störningar.

Disciplinerade marscher till arenan

Djurgårdssupportrarna som samlats på restaurang Strömpis genomförde även dom en marsch till arenan, vilken genomfördes disciplinerat förutom några så kallade bengaler. Anmälan avseende brott mot ordningslagen är upprättad angående detta.

Läs även – Nordin Gerzic räddade poäng åt ÖSK mot Djurgården

Inne på arenan tändes några få rökbengaler hos Djurgårdens IF på bortastå, även skedde detta vid tillfälle med ett flertal vanliga bengaler på hemmalagets ÖSK:s ståplatsläktare. Dessa händelser har anmälan angående brott mot ordningslagen upprättats.

Utredningen får visa om någon kommer att kunna lagföras för dessa brott. Polisen tillägger att i det stora hela så har dom allra flesta supportrar skött sig mycket bra, förutom det som relaterats ovan.

FIKK - För att alla behövs