Explosion på balkong i Karlskoga – misstänkt mordförsök

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades vid klockan 01.16 till en adress i Skrantahöjden i Karlskoga. Detta efter att en kraftig smäll hade hörts.

· Publicerad: 15 november 2018 · 11.17.
Polis i Örebro

Det var vid klockan 01.16 natten mot torsdagen som en kraftig explosion hördes vid en lägenhet i området Skrantahöjden i Karlskoga.  

Enligt uppgifter skall en person slängt in ett föremål på balkongen varpå en detonation inträffade. Explosionen orsakade en kraftig smäll samt skador på lägenheten och fönsterrutor. 

Annons ▾

Polisen misstänker mordförsök  

Polisen har under natten spärrat av lägenheten och bombtekniker har under morgonen undersökt platsen. Man misstänker att detta är ett mordförsök då detta var riktad till en specifik person. 

Till en början misstänkte man att föremålet som slängdes in på balkongen var en banger men skadorna på lägenheten är för omfattande. En banger kan inte orsaka dessa skador.

Enligt uppgifter har en person lämnat platsen i en vit eller silverfärgad bil. Polisen söker också söker iakttagelser och uppgifter kring händelsen. Man kan kontakta dem på 114 14. 

FIKK - För att alla behövs