Örebro Futsal Club

Länstrafiken höjer priserna från och med den 15 januari

Den 15 januari 2019 börjar Länstrafikens nya priser att gälla, och precis som tidigare är det billigaste alternativet att förköpa sin resa.

· Publicerad: 17 december 2018 · 22.28.

Med det nya året kommer också nya priser för den som vill resa med kollektivtrafik. Det kunde Länstrafiken informera om i ett pressmeddelande. 

När de nya priserna börjar gälla den 15 januari kommer den enkelbiljett i tätortstrafik kosta 21 kronor jämfört med dagens 20 kronor. Detta är om man köper via Länstrafikens app eller på ett förköpsställe.

Annons ▾

Den som köper samma typ av biljett ombord på bussen får betala 36 kronor istället för 35 kronor som är fallet i dag.

Familjebiljetten blir även den dyrare 

En familjebiljett som köps i förväg blir två kronor dyrare, och kommer att kosta 42 kronor efter den 15 januari. En familjebiljett som köps ombord kommer att kosta 72 kronor.

— Vi rekommenderar även fortsättningsvis våra resenärer att förköpa sin biljett eftersom det är det enklaste alternativet men också billigaste. Dessutom minskar det chaufförernas administrativa tid, vilket ger en punktligare och mer effektiv trafik, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef Länstrafiken.

Billigare med förköp hos Länstrafiken

Även när det gäller regiontrafiken är det klart billigare att förköpa sin biljett jämfört med att köpa den ombord på bussen.

En vuxen som reser i en och samma zon, och som köper sin biljett i förväg får efter prisjusteringen betala 29 kronor per resa. För den som istället köper sin biljett på bussen kommer det att kosta 36 kronor.

Smidigare att köpa biljett över app

Enkelbiljett kan förköpas i app, hos försäljningsombud, hos Länstrafiken kundservice eller genom att använda reskassa.

Periodbiljett kan förköpas i webbshoppen på lanstrafiken.se, hos Länstrafikens kundservice eller hos försäljningsombud.

FIKK - För att alla behövs