Örebro Futsal Club

Att fler från Örebro län vill utbilda sig till poliser

Under ansökningsperioden som var under november 2018 så sökte över 15 000 stycken till polisutbildningen. Hela 591 stycken av dessa kommer från Örebro län.

· Publicerad: 15 januari 2019 · 18.14.

Inte sedan den nya Polismyndigheten bildades 2015 har så många sökt till polisutbildningen som under november 2018. Hela 591 stycken kvinnor och män från länets olika kommuner har ansökt om att få starta sin polisutbildning i höst.

Det ska dock nämnas att även om många söker så dyker en stor del inte upp till prövningen. Därför arbetar polisen hårt med att få fler att inställa sig till prövning, men också att fullfölja prövningsprocessen. Bland annat bekostas resa och logi numera av polisen och besked om aspirantplacering ges redan vid antagningsbeskedet.

Annons ▾

Att fler från Örebro län söker till polisutbildningen

Andelen kvinnor som har visat intresse för polisutbildningen uppgår till 48 procent i Örebro län. Andelen kvinnor har legat ungefär på samma nivå sedan hösten 2015.

Flest sökande till polisutbildningen kommer från Örebro (382 personer), Karlskoga (56), Kumla (34) och Lindesberg (29). Det finns sökande från alla kommuner i Örebro län, även från små kommuner som Hällefors och Laxå som tillsammans har en handfull sökande.

En rad olika aktiviteter för att locka till polisutbildningen ägde rum under november månad runt om i länet.

Här kommer några exempel

  • Polisen var representerad på Yrkes/jobbmässan den 14 november på Conventum i Örebro.
  • Rekryteringsdag på Arbetsförmedlingen den 8 november.
  • Man rullade in en polisbil i Mariebergs köpcentrum i Örebro där polis fanns på plats för att svara på frågor om yrket.
  • 22 november besöktes Friskis & Svettis i Örebro av uniformerad personal.
  • Utanför Lindesberg på riksväg 50 användes kommunens digitala anslagstavla under några veckor veckor för att göra reklam för polisens kampanj ”Är du redo för en större uppgift?”
  • En dag på universitetet i Örebro, en så kallad ORU-krimdag. Det finns en kriminologutbildning på universitetet och i samband med deras dag så var polisen representerad.
  • Polisen i lokalpolisområde Hallsberg inbjöd allmänheten till att motionera med dom genom att springa uppför en mycket lång trappa. I samband med detta eventet så informerade man också om utbildningen.

FIKK - För att alla behövs