Örebro Futsal Club

Ambulanspersonalen kan dela ut nallar till akut sjuka barn – skänkta av blodgivare

Nu kan ambulanspersonalen på Karlskoga lasarett dela ut nallar till alla barn som blir akut sjuka. Skänks av blodgivarnas ersättning från Karlskoga.

· Publicerad: 16 april 2019 · 10.37.
Blåljusnalle
Foto: Ebba Elfstrand

Nu kan ambulanspersonalen på Karlskoga lasarett dela ut nallar till alla barn som blir akut sjuka. Det är blodgivare från Karlskoga som har skänkt sin ersättning i form av en gul nalle. På torsdag sker överlämningen från Blodcentralen till ambulansen.

Blodcentralens blodgivare vid Karlskoga lasarett har haft möjligheten att skänka sin ersättning, för att de ger blod till Blodcentralen, i form av en nalle. Nallen är gul och har en lapp på magen där det står: ”Blåljusnallen från en blodgivare”. Att skänka nallar har varit populärt och många har bidragit till gåvan.

Annons ▾

Akut sjuka barn som behöver tröst

Nallen man skänkt kommer att lämnas över till ambulanspersonalen på Karlskoga lasarett. Tanken är att ambulanspersonalen ska kunna dela ut nallarna till de barn som kommer i kontakt med ambulanssjukvården och behöver tröst i en utsatt situation. 

Nu på torsdag den 18 april klockan 13.00 på Blodcentralen ska personalen på Blodcentralen lämna över blåljusnallarna till ambulanspersonalen.

FIKK - För att alla behövs