Stort polispådrag efter biljakt i Örebro Län

Natten mot onsdagen ägde ett större polispådrag rum i Örebro Län efter att två inbrottstjuvar valt att försöka köra ifrån polisen.

· Publicerad: 15 maj 2019 · 11.10.
Polis i Örebro

Det var natten mot onsdagen som två inbrottstjuvar blev påkomna vid ett inbrottsförsök i Hasselfors. Det bidrog till en ca två timmar lång biljakt som fick ett odramatiskt slut utanför Kungsör.

Klockan 01:37 inkom ett samtal från en privatperson i Hasselfors. Denne har lyckats ertappa två inbrottstjuvar som försökte bryta sig in i en gårdsbutik. De bägge inbrottstjuvarna lämnade platsen i en mörkblå Volkswagen Golf.

Annons ▾

Polisen skickar ut ett flertal polispatruller som försöker lokaliserar det misstänkta fordonet. Samtidigt inkommer det vid klockan 02:35 ett nytt larm från en gård i Kvistbro, Lekebergs kommun. Där har en privatperson ertappat två män som försökt stjäla verktyg, de flyr i en mörkblå Golf.

Biljakt som fick ett odramatiskt slut utanför Kungsör

Anmälaren från gården i Kvistbro väljer att följa efter inbrottstjuvarna i den mörkblåa Golfen. Detta bidrar till att denne kan vägleda polisen som kan överta jakten och försöka stoppa fordonet.

Under biljakten väljer inbrottstjuvarna att kasta ut saker från fordonet och när man befinner sig på E18/E20 rapporteras hastigheter runt 130-140 km/tim. Vid klockan 03:43 lyckas polisen få stopp på fordonet utanför Kungsör, det beskrivs som ett odramatiskt slut.

Enligt uppgifter är de bägge inbrottstjuvarna män i 30-35-årsåldern. De är i nuläget misstänka för stöld genom inbrott och ett antal trafikbrott. Föraren ska ha visade tydliga tecken på narkotikapåverkan och är även misstänkt för drograttfylleri.

FIKK - För att alla behövs