Örebro Futsal Club

Örebro Hockey värvar norsk målvakt från Leksand

Under måndagen den 3 juni blev det officiellt att Örebro Hockey värvar den norske målvakten Jonas Arntzen från Leksand. Han har skrivit ett tvåårskontrakt.

· Publicerad: 3 juni 2019 · 11.01.

Idag blev det officiellt att den norske målvakten Jonas Arntzen ansluter till Örebro Hockey. Han kommer från spel i den anrika svenska ishockeyklubben Leksand.

— Det känns bra att vi nu har satt målvaktssidan. Jonas är en ung och lovande målvakt som vi tror mycket på. En stor och modern målvakt som är bra skolad och vi tror att han kommer ta stora kliv i vår miljö. Jonas är från och med idag på plats i Örebro och tränar med övriga laget, efter midsommar kommer han dessutom åka över på camp i Nordamerika, säger Örebro Hockeys Sportchef Niklas Johansson.

Annons ▾

Kom till Leksand säsongen 2015/16

Jonas Arntzen är född 1997 och är fostrad i den norske klubben Lillehammer. Men inför säsongen 2015/16 anslöt han till Leksand och representerade deras J20-lag. Säsongen därpå debuterade han i SHL men enbart ett framträdande.

Han blev klubben trogen även efter uttåget från SHL, och under den förra säsongen spelade Arntzen 21 matcher och hade en räddningsprocent på 91,8, samt insläppta mål på 2.13.

Efter att Örebro tappat alla sina målvakter började olika rykten om nyförvärv att florerar. I samma veva som tjeckiske målvakten Dominik Furch anslöt till Örebro förekom även ryktet om Arntzen. Måndagen den 3 juni blev det tillslut officiellt.

FIKK - För att alla behövs