Örebro Futsal Club

Örebro Hockey kan tappa fler spelare till NHL

Idag kunde Örebro bekräfta att Nick Ebert lämnar klubben. Samtidigt ryktas det om att både Kristian Näkyvä och Mathias Bromé kan lämna för spel i NHL.

· Publicerad: 7 juni 2019 · 15.20.

Det var under onsdagen som nyheten om att backen Nick Ebert skulle lämna Örebro började florera. Idag kunde klubben bekräfta att han lämnar, samtidigt har uppgifter om att även Kristian Näkyvä och Mathias Bromé är aktuella förspel i NHL förekommit.

Det är återigen Svenska Fans som är först med nyheten. De uppger att Mathias Bromé är nära en flytt till storklubben Chicago Blackhawks medan Edmonton Oilers visat intresse för den finske backen Kristian Näkyvä.

Annons ▾

Mathias Bromé ryktades till NHL förut

Örebro Tribune kunde redan i mars skriva att Bromé var aktuella för en flytt till Örebro. Och efter att Mora åkt ur SHL blev övergången officiell. Samtidigt fanns rykte om att ett flertal NHL-klubbar var intresserade av den 24-årige Örbygrabben.

Nu uppges det att han är aktuell för storklubben Chicago Blackhawks. Något som inte helt verkar otroligt då den förre Moratränare Jeremy Colliton idag tränar Blackhawks. Den tidigare lagkamraten från Mora, Jacob Nilsson samt förre Moratränare Tomas Mitell återfinns också i organisationen.

Kristian Näkyvä kom till Örebro inför säsongen 2018/19 och sköt 6 mål och gjorde 27 poäng på 51 matcher. Han och Nick Ebert var två av de bästa backarna i laget. Något som bland annat NHL-klubben Edmonton Oilers uppmärksammat. Näkyvä har tidigare även representerat SHL-klubbarna Linköping och Luleå.

Tunga avbräck för Örebro Hockey

Det är inte roligt för Örebro just nu, laget avslutade en av deras bästa säsongen på flera år, trots att det såg ut att sluta med kvalspel. Samtidigt har man försökt bygga ett slagkraftigt lag med bredd och spets.

Under ett par veckor på våren samt sommaren slås hela laget i spillror. Att spelare som Aaron Palushaj och Nick Ebert skulle vara svåra att behålla var kanske beräknat. Men spelarflykten har ändå varit stor, Linus Arnesson, Rodrigo Abols, Jhonas Enroth och nu Kristian Näkyvä och Mathias Bromé. Alla spelare som Örebro gärna behållit.

Mathias Bromé speciellt måste svida för Örebro då han inte ens hann debutera för klubben. Samtidigt skickar det här positiva signaler för Örebro Hockey. NHL verkar uppenbarligen ha ögonen på laget då flera spelare gått till ligan genom Örebro. Detta kan bidra till att fler duktiga spelare kan söka sig till Örebro.

Det svider idag, men kan bära frukt om ett par år. Framför allt om äventyren i NHL inte kanske blir vad dessa spelare hade förväntat sig.

FIKK - För att alla behövs