Örebro Futsal Club

Konstverk av Lars Vilks brann ner under natten

Lars Vilks konstverk Waaaall brann under natten mot tisdagen ner rapportera flera lokala nyhetsmedier i Örebro. Konstverket låg på Kvarntorpshögen.

· Publicerad: 11 juni 2019 · 11.30.

Det var vid klockan 01:24 natten mot tisdagen som räddningstjänsten fick larm angående en brand på Kvarntorpshögen i närheten av Kumla.

Enligt uppgifter var det Lars Vilks konstverk Waaaall som hade börjat brinna. Konstverket gick inte att rädda. Polisen misstänker i nuläget att branden var anlagd och man ska under dagen genomföra en teknisk undersökning.

Annons ▾

Inte första gången Lars Vilks konstverk utsätts för skadegörelse

Konstverket Waaaall invigdes 1998 och ingår i skulpturparken Konst på hög som ligger på Kvarntorpshögen. Det här är inte första gången Lars Vilks konstverk utsätts för skadegörelse. Hans skulptur Nimis i Kullabergs naturreservat brann ner 2016.

Lars Vilks är en svensk konceptkonstnär född i Helsingborg som blev världskänd 2007 efter att avbildat profeten Muhammeds ansikte på en rondellhund. Vilks har därefter vid flera tillfällen blivit mordhotad och 2010 utsattes hans hem för ett brandattentat.

FIKK - För att alla behövs