Örebro Futsal Club

Freja Morén fortsätter i Örebro Volley

Idag kunde Örebro Volley meddela att centern Freja Morén fortsätter i klubben. Den 29-årige Norsjötjejen kommer göra sin tredje säsong i klubben.

· Publicerad: 12 juni 2019 · 23.46.

Onsdagen den 12 juni kunde Örebro Volley meddela att centern Freja Morén fortsätter i klubben. Detta blir den tredje säsongen den 29-årige Norsjötjejen gör i Örebro.

— Jag vill stanna i Örebro eftersom jag trivs väldigt bra med både laget och klubben. De senaste två åren har vi haft en relativt stabil stomme i laget där vi alla haft tid att lära känna varandra väldigt väl. Säger Morén i ett pressmeddelande

Annons ▾

Freja Morén vann SM-Guld med Lindesberg

Freja Morén kom till Örebro från Lindesberg inför säsongen 2017/18 som en del i den treårssatsning klubben genomförde. Morén var en erfaren landslagsspelare med ett SM-Guld från tiden i Lindesberg.

Hon är född och fostrad i norrländska Norsjö som är en av volleybollsveriges största plantskolor. Örebro Volley kunde t.ex i måndags informera om att de värvat Sofia Andersson som är ett förflutet i just Norsjö.

Freja Morén har sen ankomsten till Örebro drygat ut sin medaljskörd. Hon var med om att ta SM-silver i våras samt om att slå sin gamla klubb Lindesberg i bronsmatchen 2018.

— Med facit i hand så får vi helt enkelt gratulera oss själva till en fantastisk prestation, SM silver är inte fy skam. Vi presterar som lag på topp genom säsong och slutspel men lyckas inte rubba Engelholm, säger Morén om finalförlusten i våras.

Freja Morén bidrar till klubben även utanför planen

Örebro Volley skriver att utöver Moréns personlighet och erfarenhet har 29-åringen visat ett större engagemang i klubbens aktiviteter och lyckats etablera sig som en nyckelspelare även utanför planen.

— Jag är väldigt glad att Freja fortsätter att satsa i Örebro och framförallt att Freja fortsätter att spela på elitnivå, vi har många tjejer i alla idrotter i Sverige som slutar alldeles för tidigt av många olika orsaker men Freja visar att det går att fortsätta och det är vi i Örebro Volley väldigt glada för.  Säger coach Jonas Svantesson i ett pressmeddelande.

FIKK - För att alla behövs