Örebro Futsal Club

Lagbygget fortsätter för Örebro – värvar Catarina Cooper

Under lördagen kunde Örebro Volley presentera nästa nyförvärv, det är liberon Catarina Cooper. Hon kommer närmast från volleybollgymnasiet RIG Falköping.

· Publicerad: 15 juni 2019 · 15.12.

Örebro Volley fortsätter att bygga sitt lag inför säsongen 2019/20. Idag lördag kunde det presentera ett nytt nyförvärv. Det är Catarina Cooper som även hon ansluter från volleybollgymnasiet RIG Falköping.

— Jag har valt Örebro för att klubben verkar ha en väldigt bra lagkänsla och stämning. Detta är något jag anser är väldigt viktigt för att ett lag ska prestera så bra som möjligt, säger Cooper i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Catarina Cooper studerade på RIG Falköping

Örebro Volley som förlorade SM-finalen fortsätter att värvar unga spelare från volleybollgymnasiet RIG Falköping. Måndagen den 10 juni kunde klubben informera om att de värvat Sofia Andersson som även hon kommer från RIG Falköping.

Precis som med Sofia känns värvningen av Catarina Cooper som en framtidssatsning som kan bära frukt om ett par år. Copper är fostrad i KFUM Malmö men valde att studera på RIG Falköping.

— Jag har haft förmånen att ha tränat Catarina ett par svängar i landslaget och hon var även uttagen till bruttotruppen till vårens Golden League spel, säger Örebros coach Jonas Svantesson.

— Hon är fast besluten i att försöka se hur långt hon kan gå och Catarina är precis det som vi vill ha in i truppen, glöd, energi, ambition och en stark träningsmoral, det ska bli väldigt roligt och se hur Catarina kan utvecklas i Örebro, avslutar Svantesson med.

Catarina Cooper är född i Norge

Catarina Cooper är född i Norge och är av svensk/amerikan härkomst. Hon tog studenten i sommars och är nu redo för att ta steget till Örebro.

— Jag förväntar mig att lära mig mycket och förhoppningsvis bli en stabil pusselbit i laget. Detta är självfallet en utvecklingsprocess men att jag under kommande säsongen börjar min utveckling är väldigt viktigt för mig, säger hon i ett pressmedlande.

— Det ska bli hur kul som helst att börja på ett nytt kapitel med detta laget och min dröm är såklart att stå med en guldmedalj runt halsen i slutet av säsongen, avslutar Catarina Cooper med.

Precis som med Sofia Andersson och Freja Morén har Örebro Volley inför presentation lagt ut en ledtråd på Instagram. Det var under fredagen som klubben la ut en teaser om nästa nyförvärv.

FIKK - För att alla behövs