Örebro Futsal Club

Örebros första pumptrackbana invigs den 27 juni

Örebros första pumptrackbana invigs torsdagen den 27 juni. Detta kunde Örebro kommun informera om i ett pressmeddelande som kom ut under onsdagen.

· Publicerad: 19 juni 2019 · 14.04.
Foto: Unisports och Google Maps

Örebro kommun har under försommaren byggt en pumptrackbana i Sveaparken. Pumptrack är en bana där man med hjälp av en pumpande rörelse, driver cykeln framåt istället för att trampa.

Pumptrack är en perfekt bana för att öva sin balans och lära sig nya färdigheter tillsammans med andra. Banan är lämplig för alla åldrar och färdighetsnivåer. Cyklar av alla storlekar, kick-bikes, inlines och skateboards kan användas.

Annons ▾

Vill utveckla nya platsen för möten i Örebro

– Här kan man öva på att hantera sin cykel i en trygg miljö, utan bilar men ändå mitt i stan. Vi tänker att såväl små barn på sin första springcykel, som äldre på kick-bike eller mountainbike kan träna upp teknik och färdigheter här i cykelparken innan man ger sig ut på leder i skogen, säger Jenny Andersson, projektansvarig.

– Vi blir fler i Örebro och vi utvecklar nya platser för möten, lek och rörelse. Den nya banan för cykel och kickbikes kommer att bli en välkommen ny målpunkt för familjer och barn i alla åldrar och vi hälsar örebroarna välkomna till invigningen, säger Ullis Sandberg (S), kommunalråd.

Örebros första pumptrackbana invigs torsdagen den 27 juni

Vid invigningen den 27 juni närvarar Ullis Sandberg (S), kommunalråd och tjänstemän från Örebro kommun. Fritidsbanken och Örebro Skateboard finns på plats för att ge tips och låna ut kick-bikes, inlines, skateboards och annan utrustning.

På plats finns också Örebrobostäder och Örebroandan. Örebroandan anordnar tillsammans med Lov Örebro varje tisdag och torsdag under sommaren aktiviteter för barn och unga i parken.

Info om invigningen och pumptrack

Torsdag 27 juni klockan 14.00 inviger Örebro kommun stadens första pumptrackbana på bollplanen mellan Sveaparken och Sveaskolan.

En pumptrackbana är en form av aktvitetsbana där man genom pumpande rörelse driver cykeln framåt istället för att trampa. Tanken är att man ska öva sin balans och lära sig nya färdigheter.

Banorna kan byggas i både betong och komposit. Skillnaden är att de som är byggda i komposit kan plockas ner och förvaras. Medan de som är byggda i prefabricerade betongelement funkar bäst som en stationär installation.

FIKK - För att alla behövs