Örebro Futsal Club

Elsa Arrestad klar för Örebro Volley

Under fredagen kunde Örebro Volley presentera sitt femte nyförvärv inför kommande säsong. Det är Elsa Arrestad som ansluter från Lindesberg.

· Publicerad: 29 juni 2019 · 00.07.
Elsa Arrestad (nr 10) tillsammans med Sofia Stiernström i Lindesberg. Till hösten blir de även lagkamrater i Örebro Volley. Foto: Martin Avedal.

Örebro Volley fortsätter att plocka spelare från lokalrivalen Lindesberg. Under fredagen kunde man presentera Elsa Arrestad som är född och skolad i den Västmanländska staden.

— Jag valde Örebro tillslut för att jag alltid hört gott om klubben. Klubben är väldigt proffsig och tar svensk volleyboll till nästa nivå. Alla i klubben och tränare har jag fått ett väldigt bra första intryck av, säger Elsa i ett pressmeddelande.

Annons ▾

Detta är Elsa Arrestad

Elsa Arrestad är 20 år gammal och född i Lindesberg, under gymnasietiden gick hon på volleybollgymnasiet i Lindesberg. Trots sin unga ålder har hon hunnit med fyra säsonger i högsta serien.

— Efter studenten flyttade jag ner till Skåne för en säsong i Ängelholm. Nu senast kommer jag från spel i hemmaklubben Lindesberg. Detta blir min femte säsong i elitserien, säger Elsa i en intervju på Örebro Volleys hemsida.

Elsa ses som en av länets större volleybolltalanger och kommer axla centerrollen tillsammans med Freja Morén, som även spelade ihop med henne under tiden i Lindesberg.

— Kul att Elsa vill satsa igen och göra det i Örebro. Elsa blev lagkapten tidigt i Lindesberg för att sedan flytta ner till Ängelholm och EVS. Knä har stoppat hennes karriär för att blomma ut helt men efter ett idogt rehabande förra säsongen med anpassad träning så hoppas vi att Elsas utveckling ska ta fart och att hon kan göra sig själv rättvis, säger coach Jonas Svantesson.

Örebro Volley fortsätter värva från Lindesberg

Elsa Arrestad är det andra nyförvärvet som kommer fån rivalen Lindesberg. Tidigare i sommar kunde Örebro presentera Sofia Stiernström som även hon har ett förflutet i Västmanland.

Under åren har Örebro övertagit rollen som den ledande Volleybollklubben i länet men man har värvat flera spelare från rivalen i norr. Både Freja Morén och lagkapten Josephine Tegenfalk har ett förflutet i klubben.

— Jag som kommer från Lindesberg har ju alltid sett Örebro som storstan, och ett ställe där man alltid velat bo som ung. Jag vet väl inte jättemycket om staden mer än att den är supermysig. Svarade Elsa på vad hon vet om staden Örebro.

FIKK - För att alla behövs