Örebro Futsal Club

Örebro Volley värvar Sofia Stiernström från Lindesberg

Örebro Volley värvar vänsterspikern Sofia Stiernström från länsrivalen Lindesberg Volley. Detta kunde klubben under onsdagseftermiddagen bekräfta.

· Publicerad: 19 juni 2019 · 18.56.
Sofia Stiernström (5) tillsammans med Gina Trapp (4) under match mot Örebro volley i oktober 2018. Foto: Martin Avedal

Örebro Volley värvar vänsterspikern Sofia Stiernström från Lindesberg Volley. Detta kunde klubben bekräfta under onsdagseftermiddagen då informationen kom ut på Instagram.

Stiernström är det tredje nyförvärvet klubben presenterar under kort tid. Förra veckan presenterades både Catarina Cooper och Sofia Andersson. Precis som dessa två damer har även Stiernström ett förflutet i volleybollgymnasiet RIG Falköping.

Annons ▾

Sofia Stiernström har Tuve VK som moderklubb

Sofia Stiernström är född 1999 och kommer från Göteborg, hennes moderklubb är Tuve VK. Efter studenten hamnade hon i Örebro Län och Lindesberg Volley.

Där blev hon kvar i en säsong innan flyttlasset gick vidare till Örebro. Om varför hon valde Örebro istället för Lindesberg kan Sofia säga följande i en intervju på klubben hemsida.

— Jag tycker det verkar vara en bra klubb med bra tränare och folk runt omkring. Det är ett bra lag med spelare som har samma målsättning som jag och vill satsa hårt.

— Örebro är ju storasyster, det är en större stad än Lindesberg på alla sätt och vis. Det är också 40 min närmare hem. Säger Sofia Stiernström lite skämtsamt när hon fick frågan om vad hon visste om Örebro.

Coach Jonas Svantesson säger följande om Sofia

— Sofia är volleybollfostrad i Tuve VK i Göteborg och har också gått på RIG i Falköping och har gjort en säsong oss grannarna Lindesberg. Sofia har det där drivit och viljan att se hur bra man kan bli och passar in i Örebro Volley.

— Hon hade lite problem med en axel ifjol men jag tyckte att hon hade en bra utveckling iallafall och hoppas att vi kan fortsätta den i Örebro några säsonger framöver, avslutar Svantesson med.

Precis som med tidigare nyförvärv och kontraktsförlängningar presenterades Sofia Stiernström på klubbens Instagram-konto, först efter att man släppt en tease under tisdagen. Idag vid klockan 18.00 presenterade Sofia som nytt nyförvärv.

FIKK - För att alla behövs