Örebro Futsal Club

Ny succé för Girls on Bikes – manifestationen som växer

Lördagen den 29 juni ägde manifestationen Girls on Bikes rum i Örebro. Eventets syfte är att samla in pengar till Kvinnohuset i Örebro.

· Publicerad: 30 juni 2019 · 11.30.

Det blev en ny succé för manifestationen Girls on Bikes som ägde rum under lördagen den 29 juni. För fjärde året i rad ägde detta event rum vars syfte är att samla in pengar till Kvinnohuset i Örebro.

— För fyra år sen stod ett par tappar själar vid ett bord, sa en av arrangörerna Bittan Dyplin vid uppsamlingen som ägde rum utanför MC-klubben M.I.L.F.s lokaler på Hjälmarvägen. Idag samlades runt 240 motorcyklister för att delta i årets manifestation och välgörande insamling.

Annons ▾

Girls on Bikes samlade in 58065 kronor

Girls on Bikes är en manifestationen mot kvinnovåld och man samlar in pengar som sedan ges till Kvinnohuset i Örebro. Kvinnohuset är en ideell förening erbjuder professionell hjälp och en fristad åt våldsutsatta kvinnor och barn.

För att samla in pengar kunde besökarna köpa fika eller köpa lotter. Men avgiften för att delta i den MC-kortege som rullade igenom centrala Örebro gick också till insamlingen. I år samlande Girls on Bikes in 58065 kronor, vilket var en ökning från förra årets summa på 52700 kr.

En av anledningen till att manifestationen har växt och uppslutningen blivit större är bland annat den mediala uppmärksamhet som eventet fått. Men även den genomslagskraft upproret Me Too fick under hösten 2017, där man ville uppmärksamma sexuella trakasserier mot kvinnor inom den amerikanska filmindustrin.

Örebro Tribune var på plats

Representanter från Örebro Tribune var under lördagen på plats vid uppsamlingens området som ligger vid gamla Farmeks lokaler på Hjälmarvägen. Här kommer ett par bilder från dagen.

Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs