Örebro Futsal Club

Örebro gör sig redo för Klossfestivalen

På fredag den 5 juli är det dags för Klossfestivalen på Conventum Arena i Örebro. För femte gången på rad arrangeras den stora legofesten.

· Publicerad: 2 juli 2019 · 22.40.

På fredag är det dags för den femte upplagan av Klossfestivalen i Örebro. Precis som tidigare år är det Conventum Arena som är skådeplatsen för ett av de häftigaste eventen under sommaren i Örebro.

Under tre dagar kommer flera tusen besökare att kunna beskåda, avnjuta men framför allt bygga Lego. De tidigare festivalerna har varit publiksuccéer och så kommer det förmodligen även bli år. Trots att festivalen har kortats ner med en dag.

Annons ▾

Detta kan du göra på Klossfestivalen

Utbudet på Klossfestivalen är stort, förutom att gå runt och tittat på alla de utställningar som finns kan man självklart bygga Lego själv. Under de tre dagar som festivalen äger rum förekommer Sveriges största Lego-byggtävling.

I år kommer det även finnas en station där man kan bygga det senaste från Lego. Det är Hogwartsslottet som förekommer i bok – och filmserien om den unge trollkarlen Harry Potter. Även det majestätiska Taj Mahal finns att bygga på en station.

På Klossfestivalen kan man även beskåda legobyggen från Tomas Kasparik. Det är första gången som den tjeckiske legobyggarens modell besöker Sverige. Bland annat kan man se ett pariserhjul och en gigantisk bergochdalbana helt i lego.

Info om Klossfestivalen

Festivalen drar igång kl 10.00 på fredagen den 5 juli. Samma tid gäller även för lördagen och söndagen. På fredagen stänger Conventum klockan 17.00, de övriga två dagar är det klockan 16.00 som gäller.

Biljettpriset ligger runt 100 kr för barn mellan 2-11 år, efter 12 år är det 150 kr som gäller. Barn under 2 år går in gratis, vill man köpa en familjen biljetter kostar det 450 kr.

För mer information om Klossfestivalen så kan man besöka deras hemsida. För att se bilder från förra årets festival kan man klicka här. Missa inte den femte upplagan av Klossfestivalen som äger rum på Conventum Arena i Örebro.

FIKK - För att alla behövs