Örebro Futsal Club

Veteranen stannar – Sofie Sjöberg förlänger med Örebro

Under onsdagen den 3 juli kunde Örebro Volley meddela att liberon Sofie Sjöberg förlänger med klubben. Hon kom till Örebro inför säsongen 2014/15.

· Publicerad: 3 juli 2019 · 20.00.

Örebro Volley har under sommaren startat en ombyggnation av laget. Många unga och talangfulla spelare har kontrakterats men idag kunde klubben meddela att en veteran stannar ett år till. Det handlar om Sofie Sjöberg.

Sofie Sjöberg kom till Örebro inför säsongen 2014/15 och har varit en av klubbens viktigaste nyckelspelare tillsammans med lagkapten Josephine Tegenfalk. Även hon anslut inför samma säsong.

Annons ▾

— Jätteviktigt att vi får behålla Sofie, Sofie är en av kulturbärarna i laget och har ledaregenskaper som detta lag behöver, säger coach Jonas Svantesson.

Detta är Sofie Sjöberg

Sofie Sjöberg behöver egentligen ingen större presentation, hon har axlat rollen som lagets libero i fem säsonger och kan visa upp två SM-Brons och två SM-silver. Trots att hon bara är 26 år gammal.

Hon är fostrad i Kungälvs VK och innan ankomsten till Örebro spelade hon som passare i Engelholm. Sofie har också spelat som passare och libero i volleybollandslaget. Nu kommer hon att spela en säsong till i Örebro och anledningen till varför säger hon följande.

— Största bidragande faktorn är såklart att jag trivs så otroligt bra i laget, med klubben och i staden Örebro. Sen har jag också ett år kvar på min projektanställning på universitetet så den bidrar ju lite med såklart.

Sofie Sjöberg ser fram emot en ny säsong

Det blev alltså en ny finalförslut för Sofie Sjöberg och Örebro Volley när de för andra gången på tre år mötte giganten Engelholm i SM-final. Sofie ser fram emot en ny säsong och många nya lagkamrater att lära känna.

— För det första är det är superkul att vi får så många nya spelare i år. Nytt blod, ny fart och nya lagkamrater. Jag ser fram emot att göra ett till år med Svante och är förväntansfull inför att lära känna mitt nya lag.

— Är otroligt taggad på att utveckla mitt egna spel och att faktiskt kunna göra det då foten förhoppningsvis inte är ett hinder längre. Det ska bli så kul att dra igång, kan det bli augusti nu, säger Sofie i en intervju på Örebro Volleys hemsida.

Sofie Sjöberg är den andre veteranen som bekräftar att denne stannar i Örebro Volley ett år till. Den 12 juli blev det klart Freja Morén förlänger med klubben.

FIKK - För att alla behövs