Örebro Futsal Club

Invånarna är oroliga för trafiksituationen i Åbytorp

Invånarna i Åbytorp utanför Kumla är oroliga för hastigheterna genom samhället. Förra veckan inträffade en avåkning där föraren ska varit alkoholpåverkad.

· Publicerad: 7 juli 2019 · 14.07.
Foto: Läsarbild

Hastigheter som överskrides, alkoholpåverkade förare och avåkningar. Invånarna i Åbytorp utanför Kumla har reagerat på de trafiksituationer som uppstår i samhället, och man är oroliga för att något allvarligt snart ska inträffa.

Tidigare i veckan blev redaktionen på Örebro Tribune kontakta av en invånare i Åbytorp som ville upplysa om att hastigheterna genom det lilla samhället inte följs. Än så länge har det inte förekommit någon allvarlig olycka men riskerna finns.

Annons ▾

Alkoholpåverkad körde av vägen i Åbytorp

Så sent som i fredags förra veckan inträffade en situation där en bilist kört av vägen och plöjt ner ett järnstaket. Minst en 5-6 meter ska ha bilen kommit innan det tog stopp. Enligt uppgifter var föraren alkoholpåverkad.

Detta är en enskild händelse och rapporter om olyckor från Åbytorp är få. Men den person som kontaktade Örebro Tribune uppger att hastigheterna inte följs på platsen. I dagsläget är det max 50 km/h som gäller på vägen som går genom samhället.

Ca 200-300 meter från platsen invånaren pratar om ligger Stene Skola och trots att det är 30 km/h som gäller och det finns en refug håller inte bilisterna hastigheterna. Enligt uppgifter har flera av invånarna i Åbytorp varit i kontakt med Kumla Kommun, detta har inte haft något resultat.

Invånaren som kontaktade reaktionen avslutar sitt brev med att denne har hört att många alkoholpåverkade bilister tar vägen genom Åbytorp. Detta för att undvika de nykterhetskontroller som finns. En önskan är att polisen lägger mer resurser på just denna plats då det finns en oro för framförallt barnens säkerhet.

Förra veckan körde en bilist av vägen, polisen misstänker alkoholpåverkan. Foto: Läsarbild

FIKK - För att alla behövs