Örebro Futsal Club

Addison Steiner lämnar KIF Örebro – stannar i Regin FC

Forwarden Addison Steiner lämnar KIF Örebro. Hon var utlånad till amerikanska klubben Regin FC som nu vill behålla den 24-årige amerikanskan.

· Publicerad: 15 juli 2019 · 13.03.

Addison Steiner lämnar KIF Örebro, detta kunde klubben bekräfta under måndagen. Anledningen är att den amerikanska klubben Regin FC vill behålla den 24-årige amerikanskan. Steiner blev innan sommaruppehållet utlånad till Seattle baserade NWSL-klubben.

Under söndagen blev det officiellt att KIF Örebro värvar den finske forwarden Heidi Kollanen. Idag kunde klubben även bekräfta att detta berodde på att hon skulle ersätta Steiner.

Annons ▾

Bidrog till att KIF gick upp

Addison Steiner kom till Örebro inför säsongen 2018, hon ingick i den satsning som skulle ta klubben tillbaka till Damallsvenskan. Någon som man gjorde och Steiner KIF:s främste målskytt med 13 fullträffar.

— Det kommer märkas att Addie lämnar oss. Hon har gjort avtryck i klubben från dag ett och betytt otroligt mycket för våra framgångar 2018 och den fina inledningen på årets säsong. Därför är det inte konstigt att Regin FC vill behålla henne och vi är glada att vi kan tillmötesgå hennes önskan om att få chansen i NWSL, säger Jonas Karlberg, sportchef i KIF Örebro.

— Det känns bra att KIF Örebro fortsatt utvecklar spelare och möjliggör för dem att också ta klivet ut i de andra stora ligorna. Vi önskar Addison Steiner stort lycka till i USA, avslutar Jonas Karlberg med.

Regin FC ville behålla Addison Steiner

Det blev sju matcher och ett mål för Addison Steiner innan hon blev utlånad till Regin FC. Detta skedde när Damallsvenskan tog sommaruppehåll.

För Steiner blev det fyra matcher i NWSL och klubben vill behålla henne. Det innebär att hon kommer finnas kvar i laget när VM-spelarna återvänder. Då kommer Addison Steiner bland annat bli lagkamrat med den amerikanska stjärnan Megan Rapinoe.

Den amerikansk ligan NWSL består idag av nio klubbar var av en är Regin FC. I ligan återfinns stjärnor som Alex Morgan och Sam Kerr. En svensk återfinns också i NWSL, det är förre KIF-spelare Julia Spetsmark.

FIKK - För att alla behövs