ÖSK värvar mittfältaren Yaser Kasim

ÖSK Fotboll kunde under söndagen meddela att de värvat den irakiske mittfältaren Yaser Kasim. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2021.

· Publicerad: 28 juli 2019 · 19.03.

ÖSK Fotboll har värvat den irakiske mittfältaren Yaser Kasim. Detta kunde klubben bekräfta under söndagen, Kasim har provtränat med laget och kommer från spel i League Two klubben Northampton Town.

— Det känns bra att ha skrivit på för ÖSK och ser framemot att spela för klubben. Mina första intryck av tränarteamet och laget är väldigt positiva och jag ser framemot att visa supportrarna vad jag kan göra på planen, säger Yaser Kasim på klubbens hemsida.

Annons ▾

Tidigare i veckan kunde även ÖSK meddela att mittfältaren Michael Omoh lämnade klubben för spel i Superettan och Mjällby IF.

Det är Yaser Kasim

Yaser Kasim föddes i Iraks huvudstad Baghdad 1991 men kom till England genom Jordanien som sjuåring. Han är fostrad i de brittiska fotbollsklubbarna Fulham och Tottenham Hotspur men har aldrig spelat i Premier League. Som mest blev det 122 matcher i Swindon Town mellan 2013 och 2017.

– Yaser har visat fina kvalitéer under träningarna med oss och vi har även lärt känna hans egenskaper utanför planen. Yaser är en erfaren spelare som på både på kort- och långsikt kommer att kunna tillföra mycket till laget och klubben, säger Axel Kjäll, manager i ÖSK Fotboll.

— Han är en spelskicklig mittfältare med bra passningsfötter, bra duellspel och goda ledaregenskaper. Vi är väldigt glada att hälsa Yaser Kasim välkommen till ÖSK, avslutar Axel Kjäll med.

Har spelar i irakiska landslaget

Förutom spel i England har Yaser Kasim representerat det irakiska landslaget sen 2014. Det har blivit 19 framträdanden i de irakiska färgerna. Under tiden i Tottenham Hotspur spelade han ihop med ÖSK:s målvakt Oscar Jansson.

ÖSK räknar med att Kasim är redo för spel till hemmamatchen mot Göteborg måndagen den 5 augusti. Imorgon den 29 spelar Örebro borta mot Helsingborg. I dagsläget ligger ÖSK på en elfteplats i tabellen med fem segrar och 17 inspelade poäng.

FIKK - För att alla behövs